Berlingske Business

Eik Banki venter markant bedre andet halvår

Den færøske bank Eik Banki tror på, at den kan klare sig bedre i andet halvår end det første.

Efter et underskud efter skat på 69 mio. kr. i årets første seks måneder venter banken nemlig, at den kan ramme et minus for hele året på den post på 25-75 mio. kr.

Men det er ikke med tilfredshed, at ledelsen ser tilbage på de første seks måneder af 2009.

- Det er selvfølgelig utilfredsstillende at måtte konstatere et underskud. Det kommer dog ikke uventet, for den internationale økonomi har været udsat for voldsomme rystelser og er fortsat præget af stor usikkerhed, siger Eik Banki-koncernens topchef Marner Jacobsen i forbindelse med regnskabet.

Især nedskrivningerne på udlån slog hul i bundlinjen. I de første seks måneder måtte man nemlig nedskrive 203 mio. kr. på dårlige lån, hvilket næsten er ligeså meget, som banken hentede ind på nettorenteindtægter i perioden - nemlig 246 mio. kr.

Samtidig lykkedes det ikke for banken at hente det store ind på aktieopturen i perioden, idet der er bogført 39 mio. kr. på kursreguleringer i første halvår mod et tab på 94 mio. kr. på den post i samme periode året forinden.

Alligevel ser ledelsen lys for enden af den økonomiske nedgangstunnel, og banken satser på sorte tal på bundlinien næste år.

- Noget tyder dog på, at den negative udvikling på det internationale marked er ved at vende, og derfor forventer vi overskud i 2010, lyder det fra koncernchefen.

# Halvårsregnskab - Eik Banki:Mio. kr. H1 09 H1 08

----------------------------------------------------------

Nettorenteindtægter: 246 279

Kursreguleringer: 39 -94

Nedskrivninger på udlån: 203 99

Res. før skat: -87 -9

Nettoresultat: -69 -10

Udlån: 15.694 16.077

Indlån: 14.293 13.141

Egenkapital: 1606 1975

Balance: 22.207 21.379

Solvensprocent: 11,6 13,1

#

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen