Berlingske Business

DSV sætter sig lidt efter aktiekøb

En moderat positiv stemning præger den europæiske åbning, og C20-indekset åbner 0,8 pct. højere i 268,65. DSV presses lidt, efter at transportkoncernen køber sig ind i linefartsrederiet DFDS.

SAS løftes efter skriverier om interesse fra Air France KLM.

- Det er en overraskende melding med DSV-købet af DFDS-aktieposten. SAS-fusionsspekulationerne er blusset op igen efter skriverierne, men det er positivt, også det, at der er nogen, som er interesseret i SAS, siger chefrådgiver Claus Paaske Larsen fra Nordea til RB-Børsen.

DSV åbner 0,4 pct. lavere i kurs 59,8. Transport- og logistikkoncernen har købt sig til en aktiepost i rederiet DFDS ved en aftale med JL-Fondet. DSV bliver medejer af JL's aktiepost på 56 pct. af aktierne i rederiet. Det fælles ejerskab af aktieposten i DFDS vil ligge i et nystiftet selskab, Vesterhavet-DSV Holding, der vil være ejet af JL-Fondet med 55 pct. og af DSV med 45 pct. Prisen er 5,5 DSV aktier pr. DFDS aktie, og med betalingen via aktier får DSV også en ny storaktionær. Storaktionærerne i DFDS vil understøtte DFDS' muligheder for at deltage i den fortsatte branchekonsolidering. DFDS åbner 3,6 pct. højere i kurs 399.

SAS stiger 4,5 pct. til kurs 34,8. Nye opkøbsspekulationer præger flyselskabets aktier, efter at flere aviser herunder Wall Street Journal onsdag skriver, at Air France KLM er interesseret i at fusionere med SAS. SAS-aktien lukkede tirsdag 2,8 pct. højere i kurs 33,3. SAS har solgt sit mindre spanske flyselskab Aerolineas de Baleares, som har 180 medarbejdere.

Danisco åbner 1,0 pct. højere i kurs 212. Europas største sukkerproducent, Südzucker, har aflagt regnskab for tredje kvartal, og her blev selskabets prognoser for 2008/09 gentaget. Danisco afventer de europæiske konkurrencemyndigheders godkendelse af salget af Danisco Sugar til tyske Nordzücker, og tirsdag blev de tyske konkurrencemyndigheders afgørelse udsat til den 20. februar fra den 26. januar.

Carlsberg åbner 0,9 pct. højere i kurs 195,3. Det britiske bryggerimarked er i fokus, efter at Punch Tavern er kommet med markedsopdatering for første kvartal. Pubkæden pointerer, at det britiske forbrug skrumper, og forretningsmiljøet er forværret, dog har Punch Tavern set tegn på forbedringer i juleperioden. Punch Tavern åbner med kursfald på godt 10 pct. og fortsætter trenden, da aktien også mandag og tirsdag faldt mere end 10 pct. I mandags begyndte spekulationer om selskabets gældspost, og den negative stemning blev understøttet af sænkede anbefalinger fra to finanshuse.

A.P. Møller - Mærsk åbner 1,4 pct. højere i kurs 29.800. Dagbladet Børsen citerer onsdag morgen Carnegie for, at halvdelen af overskuddet hos A.P. Møller - Mærsk vil forsvinde i 2009. Det svarer til godt 10 mia. kr.

RB-Børsen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen