Berlingske Business

Det er for tidligt til optimisme

Aktieskole. Der er grund til at tage sig i agt for bankernes forudsigelser om fremtiden. Som privat investor skal man have fokus på, hvad der rent faktisk sker på aktiemarkedet.

Før sommerferien meddelte en stor dansk bank, at recessionen nu er slut, og det var jo et glædeligt budskab.

Inden man bliver alt for begejstret, vil det dog være på sin plads at minde om, at den samme bank fuldstændig fejlbedømte udviklingen op til den største krise på aktiemarkedet i mange år.

Det samme gjorde sig gældende for en anden af de store banker, som kort før det dramatiske kollaps på aktiemarkederne i 2008 fortalte os, at aktiemarkedet nu havde nået bunden. Hvorefter kurserne styrtdykkede med 34 procent på kun fem uger.

Dette er ikke ment som en kritik af de to banker. Det er nemt at være bagklog, og man må acceptere, at der altid vil være en risiko forbundet med en forudsigelse af fremtiden. Pointen er, at man som investor skal tage den slags forudsigelser med et gran salt.

Forudsigelser om fremtiden kan være mere eller mindre kvalificerede, men man må aldrig glemme, at der er tale om gætterier og ikke fakta. Det er da også helt almindeligt, at der ved den slags udmeldinger tages det fornødne forbehold, så ham med det glade budskab ikke kan drages til ansvar, hvis det viser sig, at han tog fejl.

Kig på markedet

Som privat investor bør reaktionen på budskabet om den aflyste recession derfor være, at man lytter interesseret. Og derefter fokuserer på, hvad der rent faktisk sker på aktiemarkedet. Først derefter træffer man en beslutning om at købe eller sælge aktier.

At handle på forventet efterbevilling fordi en bank eller et internationalt finanshus har fortalt om deres forventninger til fremtiden vil være naivt grænsende til det uansvarlige.

I den forbindelse er det værd at huske på den danske økonomis store afhængighed af internationale forhold. Et hjemligt opsving uden det nødvendige internationale fundament vil være kortvarigt, og kan i værste fald koste aktionærerne penge, hvis man køber aktier på en sådan midlertidig stigning.

Så her ved indledningen til efteråret advarer vi imod at lade den gode stemning i sommerferien påvirke købelysten på aktiemarkedet. Det er tiden ikke til endnu.

Aktieugebrevet

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen