Berlingske Business

Danske Bank: Opsving giver bedre muligheder på aktiemarkedet

Danske Bank kigger på at gøre indtog i Iran
ARKIVFOTO 2014 af Danske Bank (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2016) Foto:

Danske Bank ser gode muligheder på aktiemarkederne i både Europa og USA, i takt med at det globale økonomiske opsving tager fart. Derfor øger banken sin eksponering mod aktier i porteføljerne, så der nu er en aktieovervægt på 10 pct. mod før 5 pct.

Det oplyser chefstrateg Tine Choi Danielsen.

»I forvejen havde vi en overvægt af aktier på 5 pct., og nu har vi skruet yderligere 5 pct. op for at få den mest direkte eksponering til opsvinget«, siger hun.

Chefstrategen peger på, at indsættelsen af Donald Trump som USA's præsident - og dennes første politiske tiltag - i øjeblikket tager meget opmærksomhed på markederne - blandt andet fordi det skaber usikkerhed om, hvordan den økonomiske politik i verdens største økonomi kommer til at se ud fremadrettet.

25BUSDanske-Bank-arrangemen.jpg

Men bag usikkerheden gemmer der sig også en ganske god historie om det globale opsving. Og det kan betyde gode takter på aktiemarkedet.

»Vi ser solide økonomiske nøgletal, der understøtter vores forventning om det første synkrone globale økonomiske opsving siden 2009. Samtidig forventer vi, at 2017 vil blive det første hele kalenderår med positiv indtjeningsvækst i virksomhederne siden 2014,« siger Tine Choi Danielsen.

»Vi forventer en indtjeningsvækst i niveauet 8-10 pct. globalt og potentielt endnu højere i USA, hvis Trump kommer igennem med finanspolitiske lempelser. Og når virksomhederne tjener flere penge, giver det grobund for højere aktiekurser,« fortsætter hun.

Hun peger på, at Danske Bank derfor har løftet sine overordnede afkastforventninger til 8-12 pct. for det kommende år fra tidligere 5-10 pct.

10BUSJeanette-Fangel-L-gstr.jpg

RISICI GRUNDET HANDELSKRIG

Hun advarer dog også om visse risici på nogle markeder som følge af Donald Trumps tilsyneladende meget hårde linje over for udenlandske selskaber - og tunge protektionisme i forhold til den amerikanske handelspolitik.

»Vi vurderer, at emerging markets-aktier er mere sårbare over for de politiske risici ved Trump end europæiske aktier. For eksempel kan en amerikansk handelskrig med Kina ramme emerging markets meget negativt,« siger Tine Choi.

»Samtidig vurderer vi, at prisfastsættelsen på europæiske aktier er attraktiv målt i forhold til globale aktier, indtjeningsudsigterne er lyse, og endelig er den fortsat lempelige pengepolitik fra Den Europæiske Centralbank understøttende,« fortsætter hun.

Trods faldende indtægter: Overskud til Danske Bank Kvartalsregn

Usikkerhed eller ej - også i forhold til Donald Trumps politiske linje i USA - er det globale opsving dog så stærkt, at det er værd at købe flere aktier, lyder den overordnede vurdering.

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen