Berlingske Business

Danske aktier undviger amerikanske kursklø

De amerikanske aktier lukkede i markante minusser i går aftes dansk tid. Men de dansker aktier holder stand og falder kun moderat her til morgen.

De europæiske børser er åbnet med mindre fald fredag morgen. Dette sker efter fortsat mange dårlige nøgletal fra både USA og Japan. I Danmark ligger C20 ligeledes lavere med et fald på 0,2 pct. til 255,69, hvor Novo Nordisk lægger pænt fra land med en stigning på 1,2 pct. til kurs 303,5.

FLS åbner 0,6 pct. lavere i kurs 161,3, efter at selskabets finske konkurrent på mineralområdet Outotec overraskede analytikerne positivt med sin fjerde kvartalsorientering. Indtjeningen endte på 84 cent per aktie mod forventningen på 74 cent.

Omsætningen landede på 398,8 mio. euro, hvilket ligeledes var højere end analytikernes forventning. Outotec venter et fald på 25 pct. i omsætningen for 2009.

Nordea falder 2,2 pct. til 30,9. Tal fra Statistiska Centralbyråns, SCB i Sverige, viser, at de svenske husholdningers indlån voksede med 9 pct. i 2008, og at Nordea og Svenska Handelsbanken tog en pæn bid af denne vækst. Ifølge Børsen var Nordea den eneste bank, som voksede relativt inden for udlån til ikke-finansielle virksomheder.

NKT falder 0,2 pct. til kurs 117,5. Gudme Raaschou ser det brasilianske Petrobras' ambitiøse investeringsprogram, der beløber sig til 175 mia. dollar frem til 2013, som et stærkt signal for NKT Flexibles. NKT indgik medio sidste år en rammeaftale om leverancer af offshore-rør med netop Petrobras, på op til 1,4 mia. kr. mellem 2009-2011. Gudme Raaschou fastholder sin anbefaling på 'akkumuler' og et kursmål på 140 kr.

SAS stiger 1,6 pct. til kurs 31,8, til trods for at storbanken Citigroup, ifølge Bloomberg News, har sænket sin anbefaling på SAS-aktien til 'hold' i stedet for 'køb'.

Carlsberg falder 0,7 pct. til kurs 189 på fortsat uro omkring den russiske valuta, efter at nye tal torsdag viste et markant fald i den russiske valutareserve. Carlsberg henter en betydelig del af sin omsætning hjem i Rusland, hvorfor bryggeriets investorer holder nøje øje med udviklingen i denne valuta.

Vestas falder 2,9 pct. til kurs 281, efter at selskabets indiske konkurrent Suzlon angav, at det sammenlagt i tredje kvartal havde modtaget ordrer på 195 MW. Udover at selskabet aflagde et regnskab, der indeholdt et tab 589,7 mio. rupees, så kunne selskabet også fremvise en tilbagegang i ordrebogens værdi.

Ordrebogens værdi ved udgangen af 2008 lød på 103,9 mia. rupees mod en værdi på 171,1 mio. rupees sidste år. Derudover venter selskabet, at væksten i 2009/2010 vil blive halveret til ca. 10-15 pct.

Senere fredag kommer der tal for den amerikanske BNP-vækst i fjerde kvartal. Der er ventet et massivt fald på 5,5 pct. på kvartalvis basis. Den amerikanske økonomi har ikke haft det så skidt siden begyndelsen af 1980'erne. Den amerikanske centralbanks foretrukne inflationsindikator PCE bliver ligeledes offentliggjort, og den kan give yderligere liv til de nuværende deflationsspekulationer.

(RB-Børsen)

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen