Berlingske Business

Danske aktier trodsede negative USA-nøgletal

Forbrugertilliden fra University of Michigan skuffede, og understøttede frygten for den svage amerikanske forbruger, men Danske Bank- og rederi-aktierne trodsede den negative udvikling, og det holdt hånden under det danske eliteindeks.

Skuffende amerikanske nøgletal modarbejdede den positive stemning, og de tre største europæiske fondsbørser lukkede mellem 0,9-1,6 pct. lavere, mens C20-indekset dog fastholdt fremgangen og lukkede 0,71 pct. højere i 329,63.

Coloplast faldt 0,9 pct. til kurs 386, efter at have præsenteret regnskab for årets første ni måneder. Medicokoncernen så en omsætningsvækst på 4 pct. til 6,558 mia. kr. Driftsindtjeningen steg 11 pct. til 989 mio. kr. Coloplast venter for helåret en organisk vækst på 5 pct. ved de nuværende valutakurser mod tidligere 6 pct. Samt en overskudsgrad på 16-17 pct. i faste valutaer, mod tidligere 16 pct. Jyske Bank påpegede, at Coloplasts overskudsgrad var bedre end forventet, mens væksten skuffede.

- Årsagen til den skuffende vækst ligger i Stomi, hvor der fortsat er udfordringer i Tyskland samt i Hud & Sårplejedivisionen. Udviklingen i Kontinens er på linje med forventningerne, og vi fastholder vores "akkumuler" anbefaling, skrev banken i et notat.

Nordea faldt 1,5 pct. til kurs 49,5, mens Danske Bank forsatte den seneste tids fremgang, og aktien lukkede 2,1 pct. højere i kurs 124, efter at Handelsbanken hævede sin anbefaling på Danske Bank-aktien til "køb" fra "akkumuler", mens kursmålet blev løftet til 150 kr. fra 125 kr.

- Vi hævede vores anbefaling i kølvandet af tirsdagens Danske Bank-regnskab. Anbefalingen tager udgangspunkt i, at "Loan Loss" bunder ud, trading income (handelsindtægterne) skal op på et nyt niveau i forhold til tidligere samt den gode udvikling i omkostningsstyringen, udtalte seniorrådgiver Claus Thestrup fra Handelsbanken til RB-Børsen.

De danske rederier sluttede ugen i flot stil, og A.P. Møller - Mærsk aktien steg 3,6 pct. til kurs 34.900, mens D/S Norden stod for dagens største stigning i C20-regi, og lukkede 2,9 pct. højere i kurs 194,3. Begge er regnskabsaktuelle i den kommende uge, hvor APM bliver ugens store trækplaster.

GN Store Nord steg 3,7 pct. til kurs 25,2, efter at selskabet fastholdt sin 2009-prognose i sit halvårsregnskab. Omsætningen skuffede og endte på knap 2,4 mia. kr. for halvåret, mens driftsindtjeningen (EBITA) lande på minus 63 mio. kr., og var lidt mindre tab end ventet. Spareprogrammerne for GN Resound og GN Netcom udvikler sig meget tilfredsstillende, og selskabet venter, at GN Netcom besparelserne kan overgå de tidligere opstillede mål. GN Netcom's spareprogram er i den afsluttende fase.

Vestas faldt 1 pct. til kurs 394, efter at finanshuset Standard & Poors Equities Research gentog sin salgsanbefaling af vindmølleaktien op til tirsdagens halvårsregnskab. Analytiker Ankit Jain gav Vestas-aktien et kursmål på 361 kr. på 12 måneders sigt.

Trygvesta faldt 0,3 pct. til kurs 364, til trods for at Jyske Bank vurderede, at en opjustering i halvårsregnskabet fra selskabet er uundgåelig.

- Vi forventer, at 2. kvartals aktiekursstigninger og milde vejrlig sikrer selskabet det højeste kvartalsvise resultat i 2 år, skrev senioranalytiker Christian Hede fra Jyske Bank.

RB-Børsen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen