Berlingske Business

Dagens aktietip - tirsdag

Raseri i Skælskør Bank

Meddelelsen om, at Fondsrådet pålagde Skælskør Bank at nedskrive ekstra 80,3 mio. kr. på usikre udlån, har skabt ny nervøsitet om de kommende bankregnskaber – og udviklingen i en række børsnoterede bankaktier.

Administrerende direktør i Skælskør Bank, Carsten Roth, vurderer over for Økonomisk Ugebrev, at Finanstilsynet har anlagt en ny, strammere praksis omkring værdiansættelse af mindre likvide børsnoterede aktier, som reducerer pantsikkerheden for udstedte lån: »Det vil uden tvivl få betydning for værdiansættelsen af sikkerheder i en lang række andre banker,« siger han til Økonomisk Ugebrev.

Meget tyder på, at Fondsrådets principielle afgørelser sender kreditafdelingerne i de fleste banker på overarbejde op til aflæggelse af regnskaberne for 2. kvartal.

Typisk er en række af de mindre likvide aktier i dag kursfastsat til langt under den bogførte egenkapital. Og der har en række banker angiveligt opgjort sikkerhedens værdi på basis af en skønnet markedsværdi, da aktierne kan have været udsat for tvangsudsalg eller simpelthen ligge langt fra en reel markedsværdi.

Både bestyrelse, direktion og revision i Skælskør Bank raser over afgørelsen og har henvist til nye EU-regler, som anvendes i de store banker til værdiansættelse af illikvide realkreditobligationer. Men Fondsrådet har afvist dette synspunkt.

Samtidig er bankerne nu ved at blive opdelt i en 1. og 2. division, efter at en tredjedel af de børsnoterede banker har afvist at tage mod statens tilbud om lånekapital i Bankpakke 2.

Flere af bankerne, der har sagt nej tak, har senest i børsmeddelelser fortalt, at de har solide kernekapitaler, og at de i øvrigt har ført en forsigtig udlånspolitik de seneste år.

Kursudviklingen på »nej tak«-banker har på det seneste udviklet sig langt stærkere end på de banker, som tager statslån, og som har en svag kernekapitalprocent.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen