Berlingske Business

Dagens aktietip -tirsdag

Tilbagegang for Flügger.

Flüggers halvårsregnskab melder om en vækst i omsætningen på 3,9 pct. i første halvdel af regnskabsåret 2008/09, men dette tal snyder. Reelt lå hele stigningen nemlig i 1. kvartal, mens omsætningen i 2. kvartal var 3,5 pct. lavere end i samme periode i fjor. Den negative udvikling forventes at fortsætte i anden halvdel af regnskabsåret, hvor Flügger forventer en omsætningsnedgang på 8 pct. Af samme grund nedjusterer man nu forventningerne til årsomsætningen fra en vækst på 5 - 10 pct. til et par procent lavere end i fjor.

Den negative udvikling i omsætningen påvirker også indtjeningen, og forventningerne til EBIT-margin (resultatet af den primære drift set i forhold til omsætningen) sænkes fra 8 - 10 pct. til 5 - 7 pct.

For første halvår er resultatet før skat 31 pct. lavere end i fjor (86,7 mio. kr. i år mod 125,1 mio. kr. i fjor), og årsagen ligger tre steder. For det første har man udvidet butiksnettet i overensstemmelse med koncernens vækststrategi og det medfører omkostninger, som ikke følger omsætningen.

For det andet hentes mere end halvdelen af Flüggers omsætning udenfor Danmark, og valutakursudviklingen på svensk, norsk og islandsk valuta i 2. kvartal har haft en væsentlig negativ indvirkning på Flüggers regnskab. Således har man været nødt til at nedskrive goodwill vedrørende koncernens selskab i Island med 17 mio. kr.

For det tredje har Flügger valgt at placere selskabets likviditetsreserve i aktier, og det har i første halvdel af regnskabsåret kostet et urealiseret tab på 26 mio. kr. Alene Flüggers beholdning af Danske Bank og Nordea aktier står for et urealiseret kurstab på 15 mio. kr. i første halvdel af regnskabsåret, og har medvirket til at reducere Flüggers likviditetsreserve med 39 pct. i denne periode.

Konjunkturskiftet begynder nu også at ramme Flügger, og selvom man sætter vækstplanerne i bero og i stedet fokuserer på omkostningsreduktioner, bliver de kommende år en kamp for at fastholde bundlinieresultatet.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen