Berlingske Business

Dagens aktietip - onsdag

Gåden om DFDS’ fortsatte nedtur

Mens resten af aktiemarkedet har haft en rigtig god sommer, har det set helt anderledes ud for DFDS. Kursen faldt 30 procent i juli, hvor resten af aktiemarkedet steg til vejrs.

På kort sigt kan man spekulere i, om det kuldsejlede partnerskab med DSV har fået investorerne til at trække følehornene til sig, men hvis man ser på kursudviklingen for DFDS over en længere periode tyder det på, at nedturen er af en mere fundamental karakter.

DFDS startede nedturen i maj 2008, og den tog for alvor fart i efteråret 2008 med en halvering af kursen på kun halvanden måned. Så langt fulgte DFDS resten af aktiemarkedet, som i almindelighed blev ramt af et kollaps i efteråret 2008.

For dem, som interesserer sig for teknisk analyse kommer den aktuelle nedtur ikke helt uventet, da aktien siden oktober i fjor har haft en stabil bund omkring kurs 280, mens kurstoppene gradvist har ligget lavere og lavere. Det er traditionelt et signal om, at presset på aktiekursen øges, og det ender ofte med et kursfald. Sådan gik det altså også for DFDS.

Men selv om der måske var nogle signaler, som forudsagde den aktuelle udvikling, kan man alligevel undre sig over, at DFDS’ aktiekurs på så afgørende vis gik sin egen vej og fortsatte nedad, mens resten af markedet steg kraftigt.

Et bud kunne være, at DFDS i høj grad er afhængig af oliepriser og det generelle aktivitetsniveau i samfundet. Med oliepriserne på vej op, og aktivitetsniveauet omvendt på vej nedad, giver det god mening, at der stilles spørgsmålstegn ved DFDS’ fremtidige indtjening. Men det samme kan siges om en lang række andre aktier, som ikke er blevet negativt ramt på samme måde.

Ved den aktuelle aktiekurs handles DFDS til lidt over halvdelen af den indre værdi, og selv om aktien isoleret set ikke kan betegnes som billig, når markedsudsigterne tages i betragtning, gør de seneste måneders kursudvikling DFDS til en interessant aktie for den lidt mere spekulative investor.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen