Berlingske Business

Dagens aktietip -fredag

Parken ved at være finansielt presset.

Det kom ikke som en overraskelse, at Parken har udskudt opførelsen af arenaen. Byggeriet skulle have været i gang i september, men vi tror, at byggeriet af arenaen tidligst starter om 2-3 år, da bankernes anstrengte situation må forventes at vare så længe, og Parken kan efter vores vurdering ikke løfte mere bankgæld før om nogle år.

Forretningens sårbarhed understreges af, at engangsindtægter de første tre kvartaler fra salg af sommerhuse og avance ved salg af datterselskabet Billetlugen løber op i ca. 80 mio. kr. Det skal sammenholdes med overskuddet før skat på 65 mio. kr.

Samlet set tegner der sig et billede af en virksomhed, som er meget svagt funderet på driften. Plusser fra Fitness.dk og Lalandia bliver spist af den underskudsgivende fodboldforretning. Vi frygter, at den økonomiske afmatning kan ramme udlejningen af sommerhuse og brugen af feriecentrene i Rødby og Billund de kommende år. Samtidig er det svært at vurdere, hvad den skærpede priskonkurrence mellem fitnesscentene betyder for indtjeningen de kommende år (driftsoverskud 13 mio. kr. de første ni måneder af regnskabsåret).

Fremadrettet har vi dog mest fokus på den meget store rentebærende gæld og den svage likviditet. Parken skylder bankerne knap 1,5 mia. kr. Det skal sammenholdes med, at den bogførte egenkapital på 711 mio. kr. kun er lidt større end de samlede immaterielle aktiver (kontraktrettigheder og goodwill). M.h.t. årsregnskabet er vi meget spændte på, om revisor vil kræve nedskrivning af goodwill.

Ledelsens flotte præstationer med at tjene penge på salg af kontorer og sommerhuse vil ikke blive gentaget de kommende år (udover de allerede solgte sommerhuse i Lalandia Billund). Vi ser et normaliseret driftsoverskud på ca. 50-75 mio. kr. næste år (før avance på sommerhussalg) og renteudgifter på ca. 50-60 mio. kr. Altså tæt på et rundt nul.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen