Berlingske Business

Dagen derpå for Vestas, FLSmidth og Lundbeck

EU-dom sender Jyske Banks sag retur til Spanien Jyske Bank: dans
Foto:

De danske aktier ventes torsdag at åbne en smule til den negative side på en dag, der er præget af regnskaber fra en række af landets mindre selskaber.

Det danske C20 Cap-indeks endte onsdag med et plus på 1,75 pct. i det rekordhøje indeks 656,52, men det tegner ikke til endnu en rekord torsdag.

Det britiske FTSE 100-indeks indikeres at begynde i minus med 0,2 pct., mens de ledende japanske aktieindeks Topix og Nikkei faldt henholdsvis 0,6 og 0,8 pct. i torsdagens handel.

En række vigtige økonomiske begivenheder finder sted torsdag, først og fremmest rentemødet i Den Europæiske Centralbank. Her venter 67 af 70 økonomer, at ECB fastholder renten på det nuværende niveau på 0,5 pct. Markederne kan dog også reagere på Mario Draghis udtalelser ved det efterfølgende pressemøde.

Rekordlav inflation i eurozonen kombineret med stagnerende vækst har skabt forventninger til yderligere kvantitative lempelser fra ECB, men først til december ifølge PFA's seniorstrateg Witold Bahrke.

- Til den tid regner vi med, at de realøkonomiske nøgletal viser mere svaghed. Samtidig ventes centralbanken at sænke sine inflationsudsigter, hvilket således vil give grønt lys for en sænkning af den ledende pengepolitiske rente til 0,25 pct., skriver Witold Bahrke.

Derudover offentliggøres tal for USA's bruttonationalprodukt for tredje kvartal samt for antallet af nytilmeldte ledige.

På selskabsfronten er det dagen derpå for Vestas, Lundbeck og FLSmidth, der alle offentliggjorde regnskab onsdag, og analytikerne har reageret med kursmåls- og anbefalingsændringer på både Vestas og FLSmidth.

Société Générale har hævet kursmålet for Vestas til 200 kr. fra 175 kr. og fastholder anbefalingen "køb", mens Nordea også har kvitteret med et nyt kursmål på 185 kr. mod tidligere 170 kr. og fastholdt købsanbefalingen.

Derudover kan investorerne skæve til Siemens' regnskab for fjerde kvartal. Tallene for Siemens' vinddivision viser en omsætningsstigning i fjerde kvartal af 2012/2013 til 1619 mio. euro mod 1471 mio. euro i fjerde kvartal af 2011/2012. Det medvirkede til, at driftsoverskuddet steg 34 pct. til på 179 mio. euro.

Vestas-aktien steg godt 15 pct. onsdag og lukkede i 167,2 kr.

FLSmidth har fået sænket sin anbefaling af JPMorgan til "neutral" fra "overvægt", mens kursmålet er skåret til 290 kr. fra 365 kr. Sydbank har sænket anbefalingen af aktien til "sælg" fra "hold". Aktien steg onsdag 4,9 pct. til 290 kr.

Analytikerne har også skruet en smule på kursmålene for Lundbeck-aktien. Deutsche Bank har hævet kursmålet med en femmer til 155 kr., mens Société Générale har hævet kursmålet med to kroner til 90 kr. Lundbeck-aktien steg onsdag 4,3 pct. til 126,5 kr.

Uden for C20-indekset offentliggjorde Genmab sit regnskab for tredje kvartal efter lukketid onsdag. Regnskabet viste, at det er lykkedes for Genmab at vende et underskud på 44,6 mio. kr. i tredje kvartal af 2012 til et overskud på 5,3 mio. kr. i 2013.

Genmab fastholder forventningerne til helåret og venter fortsat en omsætning på 550-590 mio. kr. og et negativt EBIT på 10-75 mio. kr. Noget kunne tyde på, at aktionærerne onsdag tog forskud på regnskabet, da aktien steg 3,6 pct. til 239,1 kr.

Skjern Bank har fra morgenstunden offentliggjort sit regnskab for årets første ni måneder, der viser et overskud før skat på 23,3 mio. kr. mod et plus på 1,3 mio. kr. i samme periode i 2012. Skjern Bank har præciseret forventningerne opad og ser nu et basisresultat på 95-100 mio. kr. i 2013. Aktien lukkede onsdag i 38 kr. efter en stigning på godt 0,25 procent.

/ritzau/FINANS

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen