Berlingske Business

Charmeoffensiv i Mellemøsten

Charmeoffensiv i Mellemøsten - 1
Det nye finanscentrum i Saudi-Arabiens hovedstad, Riayd, King Abdullah Financial District, er tegnet af Henning Larsens Tegnestue. Ved hjælp af design og placering af bygninger i ørkenbyer, kan udendørs temperaturen mellem bygningerne sænkes med seks til otte grader.

En række grønne danske virksomheder satser med den første samlede charmeoffensiv nogensinde på den arabiske halvø at kunne lægge fundamentet til et boom i afsætningen i Mellemøsten.

Med verdenskendte firmaer som Vestas, Henning Larsens Tegnestue og Danfoss i spidsen satser en række danske virksomheder i denne uge med et stort, målrettet grønt erhvervsfremstød at komme langt mere markant ind på markederne i Mellemøsten end hidtil. Dette første samlede fremstød nogensinde for bæredygtige og alternative energiløsninger retter sig især mod de stenrige oliestater på den arabiske halvø, Saudi-Arabien, Abu Dhabi, Dubai og Oman.

»Golfstaterne vil i de kommende år investere voldsomt i grøn energi, fordi deres olieressourcer er på vej ned. Derfor har disse lande mange nye ambitiøse projekter. Danfoss vil gerne være med på det tog. Som jeg ser det, har vi størst chance på afsætning af produkter inden for energivenlig air condition,« siger Danfoss-kongen, tidligere koncernchef Jørgen Mads Clausen.

Midt i finanskrisen håber dansk erhvervsliv således på at kunne lægge et solidt fundament til et efterfølgende boom på at sælge en bred vifte af produkter i løbet af de kommende år. Lige fra energirigtige grønne bygninger til fjernvarme, vindmøller og indendørs air condition. Henning Larsen Tegnestue i København har således tegnet det nye finanscentrum i Riyad, King Abdullah Financial District, der lige nu er under opførelse.

Grønne bygninger
Projektet promoveres som eksempel på nye grønne bygninger, som bliver et af temaerne på energikonferencen World Future Energi Summit i den lille stat Abu Dhabi i de Forenede Arabiske Emirater (UAE), der begynder i dag. I weekenden er en talstærk delegation med 30 repræsentanter fra 11 danske virksomheder og Dansk Industri, DI, rejst af sted. Virksomhederne deltager i energikonferencen og udstillingen World Future Energi Summit (WFES) i Abu Dhabi, der slutter på onsdag. Ud over nævnte tre virksomheder er det bl.a. ingeniør- og rådgivningsfirmaet Cowi og fjernvarmerørproducenten, Løgstør.

»Der bliver stadig bygget en del i Dubai og Abu Dhabi. Deres enorme vækst er dog aftaget, men der er stadig mange byggerier, som ikke er færdige. Abu Dhabi og Dubai har enorme ressourcer af penge og ingen hensigt om at stoppe op. Det er det sted i verden, hvor der vil ske mest på byggefronten i 2009. Det er derfor, vi allesammen flokkes dernede,« siger Jørgen Mads Clausen.

I dag afsætter Danfoss air condition-produkter for en halv milliard kr. til markederne på den arabiske halvø. Jørgen Mads Clausen mener der er godt chancer for mindst en fordobling af salget af salget til en milliard.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen