Berlingske Business

Cemat nedjusterer: Foreløbig salgsaftale ventes i andet halvår

Cemat, der er resterne af siliciumproducenten Topsil, fik underskud i første halvår og nedjusterer forventningerne til 2018.

Efter skat blev det til et underskud på 1,6 mio. kr. mod et tab på 2,1 mio. kr. i første halvår af 2017.

Også for helåret ventes nu et negativt resultat på 1-2 mio. kr. mod tidligere ventet et nulresultat. Årsagen er en hensættelse på cirka 1,5 mio. kr. til yderligere ejendomsskat som følge af en revision af indkomstårene 2012-2017.

Fokus i Cemat er fortsat på en afvikling af selskabets tilbageværende ejendomsportefølje i Polen.

Aktiverne ligger i det 88,14 pct. ejede datterselskab, Cemat 70 S.A., som ejer 152.000 kvadratmeter jord og 41.000 kvadratmeter bygninger i Bielany-distriktet 10 kilometer nordvest for centrum af Warszawa.

»Cemat kom i første halvår af 2018 langt i forhandlingerne med en specifik potentiel køber. Underskrivelsen af en foreløbig købsaftale er blevet udskudt og forventes at finde sted i andet halvår,« skriver Cemat.

En endelig aftale kan dog trække ud i flere år.

»Selskabets ledelse er fortsat af den opfattelse, at værdien med fradrag af skat og omkostninger af de ejendomme, der skal overdrages, kan være op til to til tre gange højere end den nuværende værdiansættelse, forudsat at krav fremsat af tidligere jordbesiddere og medejerskabet med naboen, det statsejede Institute of Electronic Materials Technology (ITME), løses, og at den nuværende zoneklassificering ændres fra industri til beboelse eller blandet beboelse og servicevirksomhed.«

»Da det forventes at tage en årrække at løse kravene og ændre zoneklassificeringen, og da jorden forventes at blive solgt trinvis, kan det tage fem år eller mere, før koncernens målsætning er opfyldt,« skriver Cemat.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen