Berlingske Business

Bankpakke II: FAKTA

* Den samlede bankpakke II bliver på 100 milliarder kroner, hvis alle kerditinstititter benytter sig af tilbuddet.

* Kapitalindskuddet bliver i form af hybrid kernekapital.

* Der vil blive tilført banker op til 75 milliarder kroner og realkreditinstitutter op til 25 milliarder kroner i form af lån fra staten.

* Det statslige tilskud er et lån, der skal forrentes og tilbagebetales. Staten skal have et afkast, der svarer til den risiko, staten får ved at stille kapital til rådighed. Renten bliver i gennemsnit 10 procent årligt.

* Fradraget for direktionslønninger begrænses. Skal staten stille kapital til rådighed, må penge- eller realkreditinstituttet ikke fradrage mere end halvdelen af den enkelte direktørløn.

* Banker og realkreditinstitutterne skal fremover offentliggøre deres individuelle solvensbehov.

* Finanstilsynet styrkes. Finanstilsynet skal fremover mindst en gang årligt gennemgå solvens­behovet i alle kreditinstitutter, på nær de allermindste.

* Den rente bankerne betaler vil være forskellig. Renten vil blive fastsat individuelt for hvert penge- og realkreditinstitut. Rentesatsen afspejler risikoen for staten ved lånet.

* Alle solvente pengeinstitutter kan søge om at låne penge. Man kan søge om lån frem til den 20. juni i år.

* Penge- og realkreditinstitutter kan efter tre år indfri det statslige kapitalindskud.

* Det forventes, at loven er på plads først i februar 2009.

* Desuden laves en 3-årig overgangs­ordning for statsgarantien i Aftale om finansiel stabilitet (bankpakke I), hvorved der sikres en gradvis udfasning af den nuværende statsgaranti, som udløber 30. september 2010. Almindeligt indlån vil fra 1. oktober 2010 være dækket af en forhøjet indskydergaranti på 750.000 kr.

Kilde: Økonomi- og erhvervsministeriet.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen