Berlingske Business

Auriga nedjusterer på grund af Cheminova

Auriga nedjusterer på grund af Cheminova - 1
Foto:

Aurigas datterselskab og største aktivitet, Cheminova, har i første halvår 2009 ikke opnået det ventede salg og resultat, da salget af selskabets største produkt, glyphosat, har skuffet. Derfor nedjusterer Auriga forventningerne til hele året.

For 2009 ventes omsætningen nu at blive ca. 5800 mio. kr. mod tidligere ca. 6250 mio. kr., mens EBIT-marginen reduceres til niveauet 6-7 pct. fra ca. 9 pct.

- På trods af den reducerede indtjening ventes fortsat et positivt cash flow fra driften. De langsigtede mål i Cheminovas Business Plan "Fem-i-Femten" fastholdes, understreger Auriga.

- Verdensmarkedet for glyphosat har ændret sig væsentligt, idet udbuddet fra Kina er øget betydeligt. Efterspørgslen er endvidere reduceret primært i USA som følge af en sen tilplantning med soja og majs samt en reduktion af lagre i distributionskanalen. Mod slutningen af 2. kvartal medførte udviklingen i markedet for glyphosat, at priserne faldt kraftigt i USA og en række andre markeder. Cheminova er i lighed med andre udbydere af glyphosat negativt påvirket heraf med lavere afsætning og priser end forventet på glyphosat til følge, forklarer Auriga.

Glyphosat er verdens største plantebeskyttelsesmiddel og forventes i år at udgøre ca. 25 pct. af Cheminovas omsætning og en noget lavere andel af indtjeningen.

Selskabets øvrige produkter, herunder de mange nye produkter introduceret de senere år, viser som forventet fortsat vækst og forbedret indtjening. Med en vækst på mere end 10 pct., ekskl. glyphosat, forventer Cheminova også i 2009 at øge sin markedsandel.

Auriga offentliggør sin delårsrapport for 1. halvår 2009 27. august om formiddagen.

RB-Børsen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen