Berlingske Business

ATP: Et bemærkelsesværdigt højt afkast

16BUSHyldahl-161851.jpg
Pensionsselskabet ATP har tjent 14,7 milliarder kroner på sine investeringer i årets første seks måneder.

Begejstringen var mærkbar, da topchefen i ATP, direktør Christian Hyldahl, onsdag formiddag præsenterede pensionsgigantens halvårsregnskab på et pressemøde.

Begejstringen var mærkbar, da topchefen i ATP, direktør Christian Hyldahl, onsdag formiddag præsenterede pensionsgigantens halvårsregnskab på et pressemøde.

»Et overordentligt højt afkast, som svarer til de gode år, var hans kommentar til investeringsafkastet, der er beregnet til 14,6 pct. af ATP's bonuspotentiale.«

»Bemærkelsesværdigt højt,« tilføjede direktøren.

Og næsten endnu mere begejstret var Christian Hyldahl over, at ATP i første halvår har »tjent på alle gynger og karruseller.«

»Det er teoretisk set unikt, det er exceptionelt, at vi har tjent på det hele,« sagde direktøren.

For, som han forklarede, har ATP sammensat sin portefølje af aktier, obligationer, ejendomme og infrastrukturinvesteringer med mere med særligt hensyn til risikoafdækning, og derfor må det generelt forventes, at positivt afkast i nogle investeringer til en vis grad udlignes af negativt afkast i andre.

Men ikke i første halvdel af 2017.

»Jørgen Søndergaard, vores bestyrelsesformand, mener ikke, at han har set noget lignende i den tid, hvor han har været medlem af bestyrelsen,« oplyste Christian Hyldahl. Jørgen Søndergaard har været med i ATP' bestyrelse siden 2003.

03BUSbusiness-Claus0594jpg-.jpg

AFKAST AF DANSKE AKTIER PÅ 4 MIA:

Af de 14,7 mia. kr. i halvårsafkast hos pensionskæmpen ATP brillerer afkastet på børsnotede danske aktier med 4,1 mia. kr., mens de unoterede aktier gav et afkast på 3 mia. kr.

Børsnoterede udenlandske aktier bidrog med 2,4 mia. kr., mens kreditinvesteringer - for eksempel erhvervsobligationer - gav et afkast på 2,1 mia. kr. Ejendomsinvesteringerne og stats- og realkreditobligationerne kastede hver omkring 1 mia. kr. af sig.

Den resterende mia. kr. kom fra infrastruktur, forsikringsstrategier mod stigende inflation, inflationsrelaterede instrumenter - herunder råvarer - og øvrige investeringer.

Men ifølge Christian Hyldahl er det usikkert, om det høje afkastniveau kan fastholdes.

»For investorerne vil det være en udfordring fortsat at skabe tilsvarende højt afkast i de kommende kvartaler og år,« mener han.

16BUSHyldahl-161851.jpg

AKTIEINVESTERINGER FOR 82 MIA. KR.

ATP's samlede investeringer i investeringsporteføljen løber op i 221,4 mia. kr. efter gearing med 107 mia. kr., som er udlånt fra afdækningsporteføljen, mens bonuspotentialet/investeringsporteføljen i sig selv er på 112 mia. kr.

De 82 mia. kr. er investeret i aktier, 33 mia. kr. ligger i kreditter, 36 mia. kr. er investeret i ejendomme, og 46 mia. kr. er investeret i stats- og realkreditobligationer.

Den langt mere risikosikrede afdækningsportefølje på 327,9 mia. kr. er altovervejende investeret i statsobligationer, mens likviditetsinvesteringerne på 190 mia. kr. ligger i stats- og realkredit for 161 mia. kr. og bankindeståender med mere for 30 mia. kr.

16BUSHyldahl-161851.jpg

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen