Berlingske Business

Analytikere skærer i Maersk Oil-estimater efter olieskuffelse

Mærsk Oil - Oliefelter Nordsøen - Boreplatforme. Billeder fra
Foto:

I tredje kvartal leverede Maersk Oil skuffende nyt til markedet, og det får nu analytikerne til at sænke estimaterne for de kommende kvartaler,

Den markante skuffelse fra Maersk Oil i tredje kvartal har fået analytikernes til at skære voldsomt i deres estimater for divisionens resultater de kommende kvartaler og år.

Det viser de seneste estimater indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans.

I tredje kvartal faldt Maersk Oils produktion til 229.000 tønder olie om dagen mod ventet i markedet 241.000 tønder. Det sendte omsætningen og driftsresultat, EBITDA, ned på 12,4 mia. kr. og 7849 mio. kr. mod ventet i markedet 13,1 mia. kr. og 8568 mio. kr.

123566

Samtidig sænkedes forventningen til den den gennemsnitlige daglige produktion af olie i 2013 til 235.000 tønder fra 240-250.000 tønder.

Den udmelding har ramt analytikernes regneark hårdt efter regnskabet. Før regnskabet ventede analytikerne, målt på medianestimatet, en omsætning i Maersk Oil på 13,5 mia. kr. i fjerde kvartal omsat til et driftsresultat på 8,7 mia. kr. Efter regnskabet er det faldet til 12,6 mia. kr. og 8,0 mia. kr., et fald på hele 700 mio. kr. på driften.

Det er samtidig gået hårdt ud over forventningen til 2014. Før regnskabet for tredje kvartal, og skuffelsen fra Oil, ventede analytikerne en omsætning i Oil i 2014 på 56,6 mia. kr. omsat til et driftsresultat på 38,7 mia. kr. Det er nu sænket til en omsætningsforventning på 55,3 mia. kr. og et driftsresultat på 36,8 mia. kr., et dyk på næsten 2 mia. kr.

Stormen Bodil - stormdec2013

Kigger man på forventningen til nettoresultatet, NOPAT, er barberingen ligeledes markant. Før regnskabet for tredje kvartal ventede analytikerne, at Oil ville bidrage med 8,6 mia. kr. i 2014. Efter regnskabet er det sænket til 7,2 mia. kr. Estimaterne for NOPAT er dog baseret på færre deltagere og er derfor mere usikre.

Skeler man til A.P. Møller - Mærsks største division målt på omsætning, Maersk Line, kvitterer analytikerne for rederiets effektiviseringer og positive overraskelser, når det kommer til enhedsomkostninger, ved at hæve indtjeningsforventningerne til både fjerde kvartal.

I fjerde kvartal venter analytikerne nu en omsætning på 35,3 mia. kr. og et driftsresultat, EBITDA, på 4069 mio. kr. Før regnskabet lå medianestimaterne på 36,6 mia. kr. og 3990 mio. kr.

pix-Oliefelter Nordsøen

For 2014 venter analytikerne nu en omsætningen i Line på 150,6 mia. kr. omsat til et driftsresultat på 21,7 mia. kr. mod 151,9 mia. kr. og 22,2 mia. kr. kr. før regnskabet for tredje kvartal.


Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen