Berlingske Business

Aktuelle tips fra AktieUgebrevet

ARKIVFOTO 2006 af A.P. Møller, Mærsk hovedsæde på Esplanaden
Foto:

Historien gentager sig med prognosemagerne – de skyder over.

Meget tyder på, at de etablerede prognosemagere fra banker, myndigheder og Nationalbanken igen starter et nyt prognoseår alt for optimistisk. Selv om 2013 ender omkring nulvækst, ligger alle prognosemagerne omkring 1,3-1,6 procent i forventet BNP-vækst næste år. Det er en fuldstændig gentagelse af billedet fra sidste år, hvor nedjusteringerne så kommer hen over året for at ende på noget, der ligner virkeligheden. Som tidligere år er prognoserne baseret på tro og håb – mere end på realiteter.

Som erhvervsvirksomhed og investor skal man altså ikke tillægge disse prognoser stor betydning, da de næsten altid er for optimistiske. Vi baserer vores prognoser på det, man kan se, og det ser p.t. ikke godt ud. AktieUgebrevet ser i bedste fald BNP-vækst næste år på højst en halv procent, men håber naturligvis, at der kommer signaler, så den lave vækst kan opjusteres markant. Så der er ingen grund til at tro, at hjemmemarkedsaktierne springer voldsomt frem. 

quest

APM inde i stærkt positivt momentum: Finanshuset Clarkson Capital Markets har løftet sit kursmål for aktierne i A.P. Møller - Mærsk til 58.000 kr. fra tidligere 45.250 kr. efter regnskabet for tredje kvartal forleden, hvor Mærsk skruede en smule op for resultatforventningerne til hele 2013. Det fremgår af data fra Bloomberg News, skriver Ritzau Finans. Clarksons anbefaling er uændret på market perform. Svenske SEB Enskilda har desuden skruet en smule op for sit kursmål for Mærsk, som nu hedder 65.000 kr. mod tidligere 61.700 kr. Her hedder anbefalingen uændret køb. Mærsks B-aktie lukkede torsdag i 55.400 kr. efter en stigning på 2,6 %, hedder det videre.

Norden–chefer hjemtager gevinster: To af topcheferne i rederiet Norden har udnyttet optioner og efterfølgende solgt aktier. Administrerende direktør i selskabet, Carsten Mortensen, har udnyttet 66.006 optioner til en værdi af 11.698.903 kr. og derefter solgt 66.000 aktier for i alt 15.378.000 kroner. Lars Bagge Christensen, der er chef i Nordens tankafdeling, har samtidig udnyttet 23.042 optioner for 4.083.964 kr. og solgt de 23.042 aktier til 5.397.128 kr. 

14BUSNils-Smedegaard-Ande.jpg

Speas på vej mod lukning – blev aldrig en succes, kun en pengemaskine for banker: Investeringsselskabet Speas har besluttet at ændre strategi og udlodde mest muligt af sin likviditet. Det sker på baggrund af en utilfredsstillende aktiekurs i forhold til indre værdi. Bestyrelsen har derfor besluttet, at selskabet aktuelt skal prioritere udlodninger til aktionærerne over nye investeringstilsagn for, også på kortere sigt, at sikre den bedst mulige værdiskabelse for aktionærerne. Speas agter således at udlodde mest muligt af sin likviditet under hensyntagen til de udestående investeringstilsagn, og frem til udgangen af 2014 påregner bestyrelsen, at selskabet har likviditet til at kunne udlodde 100 mio. kroner, hvortil kommer en væsentlig andel af eventuelt modtaget exitprovenu, skriver selskabet. Selskabet fremhæver også, at Speas’ investeringskapacitet gennem udlodninger vil reduceres i en sådan grad, at det forventes at resultere i en afvikling af selskabet.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen