Berlingske Business

Aktier/tendens: Moderate stigninger i vente

De tre store europæiske indeks ligger til en moderat positiv åbning.

De tre store europæiske indeks ligger til en moderat positiv åbning, hvilket kan afføde fremgang på Københavns fondsbørs. C20-indekset lukkede torsdag 0,4 pct. højere i 272,14, efter at Danske Bank var den bærende kraft.

- Det ligner små stigninger på 0,0-0,5 pct. i fredagens første handel, og en afventende stemning kan præge markedet frem til den amerikanske arbejdsmarkedsrapport. Obama-talen med meldinger om investeringer i miljø og infrastruktur giver ekstra opmærksomhed til aktier som Vestas, Novozymes, Danisco og FLS, udtaler aktiehandler Martin Munk fra Jyske Bank til RB-Børsen.

Danske Bank: Aktien lukkede torsdag 4,4 pct. højere i kurs 59,8, idet Danske Bank-aktien var løftet af spekulationerne om de igangværende forhandlinger om bankpakke II. Danske Bank er også understøttet af indlemmelsen i to store europæiske indeks. Torsdag blev Danske Bank optaget i Dow Jones STOXX Select Dividend 30 og Dow Jones STOXX Global Select Dividend 100 indeks, hvor den britiske byggeentreprenør Persimmon blev sat for døren.

Carlsberg: Det japanske bryggeri Sapporo Holdings har hævet sine forventninger til ølsalget i 2009 med 3 pct. til 58. mio. cases. En case er lig med 12,66 liter øl. Aktierne i Sapporo Holdings er lukket 2 pct. højere i det svagt negative japanske marked. Carlsberg lukkede torsdag 0,5 pct. højere i kurs 201.

Novo Nordisk: De retslige tvister mellem Novo Nordisk og franske Sanofi-Aventis fortsætter.

Novo Nordisk har lagt sag an mod den franske konkurrent Sanofi-Aventis i USA og beder en dommer om at anerkende, at selskabets selvdækkende nåle (covering needles) ikke overtræder et patent, som Sanofi-Aventis har. Sanofi-Aventis har truet med at anlægge sag mod Novo Nordisks NovoFine Autocover, som skjuler nålen til det, der skal injeceres.

Novo Nordisk vil have erklæret Sanofi-Aventis' patent ugyldigt. Novo Nordisk lukkede torsdag 0,9 pct. højere i kurs 297,5.

Vestas, Novozymes og Danisco fik understøttende meldinger torsdag efter lukketid i en tale fra den kommende amerikanske præsident Obama. Han vil øge investeringerne for at kickstarte økonomien, og blandt andet vil han fordoble produktionen af vedvarende energi over de næste tre år. Den kommende pakke på 775 mia. dollar vil også indeholde investeringer i infrastruktur og statslige bygninger såsom skoler og broer. Vestas endte 2,0 pct. højere i kurs 334,5. Novozymes lukkede torsdag 1,1 pct. højere i kurs 464, mens Danisco endte 0,7 pct. højere i kurs 227,5.

D/S Norden: Tørlastrederiet, som torsdag lukkede 2,1 pct. højere i kurs 203, vil blive understøttet af tørlastraterne, da Baltic Dry indekset torsdag steg 4,1 pct. til 821 point. Amerikanske DryShips lukkede 16,7 pct. højere.

Sjælsø Gruppen, som torsdag lukkede 0,9 pct. lavere i kurs 23, er præget af nervøsitet grundet ny uro hos en storaktionær. Kurator på et af Islands store krakkede investeringsselskaber, Samson, leder med lys og lygte efter en køber til en knap 8 pct. stor aktiepost i Sjælsø Gruppen. Det skriver dagbladet Børsen.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen