Berlingske Business

Aktierne fortsætter festen

Aktierne fortsætter festen - 1
Tirsdag var endnu en optursdag for de danske aktier. Foto: Jens Nørgaard Larsen, Scanpix

Tre dages kursstigninger er nu en realitet efter en sur start på tirsdagen. Aktierne er steget med overraskende 13,5 procent i 2009 - men kan det vare ved?

De mest handlede danske aktier samlet i C20-indekset endte tirsdag 1,8 procent højere i 280,45 efter mandagens markante stigning på knap seks procent.

Rederiet A.P. Møller-Mærsk og bryggeriet Carlsberg, som tidligere har fået store kurssmæk, ledte fremgangen. Biotekfirmaet Genmab gik mod strømmen efter at have leveret skuffende data om midlet zalutumumab mod hoved- og halskræft.

»Stemningen vendte ved formiddagstid, og lige nu ligger C20-indekset 13,5 procent højere end ved årsskiftet for blot tre handelsdage siden, hvilket sker, uden at der er kommet banebrydende nyt. Spekulationerne om den kommende amerikanske hjælpepakke fra Obama er med til at løfte aktierne,« vurderede aktiehandler Rasmus Grann fra Jyske Bank.

Skuffende udvikling

A. P. Møller-Mærsk lukkede 5,6 pct. højere i kurs 33.700 efter mandagens kraftige fremgang på 8,5 procent, mens Carlsberg, som mandag lukkede 7,9 procent højere, steg 5,6 procent til kurs 213,8.

Genmab endte 7,9 pct. lavere kurs 212,5, efter at biotekselskabet mandag aften leverede en ny evaluering af det løbende studie med zalutumumab mod hoved- og halskræft. Jyske Bank sænkede sit kursmål på Genmab med 10 kr. til 340. Jyske Bank ser 50 procents sandsynlighed for zalutumumab-lancering, hvor banken tidligere havde ventet 70 procents sandsynlighed.

Danske Bank kaldte udviklingen hos zalutumumab for skuffende.

»Det betyder, at studiet skal færdiggøres, hvilket ventes at ske ved årets udgang. Dermed fjernes nogle af kurstriggerne for Genmab-aktien i 2009, herunder den forventede partneraftale for zalutumumab-programmet,« skrev Danske Bank.

Vind i sejlene

Rederiet D/S Norden lukkede 7,3 procent højere i kurs 214, efter at tørlastrederiet har solgt seks skibe for en samlet pris på 175 mio. dollar, hvilket afføder en avance på 13 mio. dollar, som vil blive indtægtsført i 2009.

»Efter salgene forventer Norden i 2009 i alt et provenu på 247 mio. dollar og en avance på 25 mio. dollar fra allerede aftalte skibssalg. I 2010 forventes et provenu på 140 mio. dollar og en avance på 30 mio. dollar fra allerede aftalte skibssalg,« skrev ledelsen.

»Priserne på brugt tonnage har selvfølgelig fået nogle klø. Men hvis man kikker på fragtraterne i øjeblikket, er priserne fordelagtige i forhold til at beskæftige skibene i spotmarkedet,« sagde investeringsmedarbejder Peter Sand til RB-Børsen.

D/S Torm fik tirsdag vind i sejlene, og tankrederiaktien endte 10,9 procent højere i kurs 71. For godt et års tid siden ved årsskiftet til 2008 lå D/S Torm i kurs 166. Topchef Mikael Skov udtalte til Børsen, at han er meget utilfreds med kursudviklingen, og at selskabet er blevet sat i bås med kollapset tørlastmarkedet.

Fyringer hos mølleproducent

Vestas endte 1,1 procent lavere i kurs 346. LM Glasfiber tilpasser kapaciteten i Danmark og reducerer medarbejderstaben med 450, hvilket svarer til 20 pct. af arbejdsstyrken.

Blandt de helt små sidepapirer var Dantax i søgelyset, efter at selskabet sænkede overskudsforventningerne til 2008/2009. Det skyldes den finansielle uro, hvilket har ramt omsætningen i november og december, som traditionelt er gode måneder. Dantax lukkede trods nedjusteringen 11,1 procent højere i kurs 90.

RB-Børsen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen