Berlingske Business

Aktier/middag: Genmab buldrer frem med WDH og ISS som følgesvende

750493204.jpg
Det er et differentieret C25, der tegner sig henover middag. Genmab stormer frem og er stærkt medvirkende til et samlet plus på godt 1% på eliteindekset.

Biotekselskabet Genmab ligger helt i top i det danske eliteindeks torsdag middag efter at have præsenteret regnskab onsdag aften. Også ISS og William Demant, der begge kom med regnskab for fjerde kvartal torsdag morgen, er med i toppen.

Men det er onsdagens regnskab fra Genmab, der trækker den helt store opmærksomhed, efter at biotekselskabet gjorde markedets bekymringer over en mulig skuffende prognose for 2018 til skamme. Sådan lød vurderingen fra Sydbank, efter at selskabet oplyste, at det regner med, at salget af midlet mod knoglemarvskræft, Darzalex, passerer 2 mia. dollar i år.

Samlet stiger det danske eliteindeks, C25, med 0,8 pct. til 1140,61, hvor Genmab skiller sig ud med en stigning på 13,5 pct. til 1154,50 kr. Dermed går de danske aktier i C25 den modsatte retning af de ledende indeks ude i Europa, der ligger med fald på op mod 1 pct.

Og kort før klokken 11 kom Novo Nordisk med nyheden om et succesfuldt første tabletstudie med Semaglutid

»Vi regner med, at der kommer ti resultater fra studier med semaglutid i år - og her kommer så én af dem. Det er afgørende for aktiekursen, hvordan studierne falder ud,« siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver i Jyske Bank.

»Det vil være noget af en »gamechanger«, hvis Novo kan komme med en pille i stedet for injektion til behandling af diabetes. Men der er et stykke vej endnu,« siger aktierådgiveren.

Novo Nordisk stiger med 2,8 pct. til 323 kr. torsdag middag.

GENMAB KENDT FOR AT RAMME PLET

Det danske biotekselskab Genmab oplyste onsdag, at man regner med, at partneren - det Johnson & Johnson-ejede Janssen - vil lande et Darzalex-salg på 2000-2300 mio. dollar i 2018 mod 1242 mio. dollar sidste år.

»Der har været nervøsitet i markedet for, at tallene for Darzalex ville lande lavere. Genmab har en historik for at ramme pelt, når de guider, så der er en stor lettelse i markedet,« siger Martin Munk.

William Demant Holding kom med bedre resultater i andet halvår 2017 end ventet blandt analytikerne, fremgår det af regnskabet. Høreapparatkoncernens driftsresultatet (EBIT) landede i andet halvår på 1279 mio. kr. mod ventet 1212 mio. kr. blandt analytikerne og 1102 mio. kr. på den post i den tilsvarende periode et år tidligere.

William Demant Holding sigter efter at nå et driftsresultat (EBIT) før restruktureringsomkostninger på 2,55-2,85 til mia. kr. i 2018. I 2017 blev driftsresultatet før restruktureringer på 2504 mio. kr.

»Jeg ser det som et solidt resultat,« siger Jyske Banks senioraktierådgiver.

Aktien i William Demant stiger med 7,5 pct. til 211,80 kr.

LAVERE ORGANISK VÆKST FOR ISS

Også ISS har offentliggjort årsregnskab for 2017, og sidste år bød samlet på en lavere organisk vækst og driftsmargin end året før. Den organiske vækst lød på 2,4 pct. mod 3,4 pct. i 2016, mens EBIT-marginen faldt til 5,7 pct. fra 5,8 pct. Næste år venter ejendomsservicekoncernen at levere en organisk vækst på mellem 1,5 og 3,5 pct.

»ISS kom ud med en fin organisk vækst i årets sidste kvartal, og samtidig guider de indenfor det ventede,« lyder det fra Martin Munk.

ISS-aktien ligger til et plus på 3,3 pct. til 230,40 kr.

FLS BLANDER SIG I TOPPEN

Ingeniørselskabet FLSmidth har fået endnu en ordre på nøgleteknologier til kobberprocesanlæg i Kasakhstan. Den samlede pris på ordren lyder på over 100 mio. dollar, oplyser selskabet i en meddelelse. Det får aktien til at stige med 3,6 pct. til 420,30 kr.

FLERE SELSKABER FALDER OVER 1 PCT.

I bunden af eliteindekset ligger Lundbeck og Nordea med fald på 1,5 pct. til henholdsvis 321,50 kr. og 69,22 kr.

For Nordea kan faldet hænge sammen med, at det amerikanske finanshus Goldman Sachs har skåret kursmålet for Nordea til 74,61 kr. fra 86,16 kr., men det fastholder anbefalingen »neutral« for den nordiske storbank.

Også Novozymes, DSV og Pandora kan mønstre fald på over 1 pct. uden selskabsspecifikke nyheder.

Udenfor C25 har finanshuset Pareto Securities indledt dækning af SAS med anbefalingen køb og et kursmål på 22,42 kr. Luftfartsselskabet aktie stiger 4,8 pct. til 15,42 kr. torsdag middag.

Softwareselskabet Cbrain er kommet med regnskab for 2017, som viste stor fremgang på toplinjen, mens investeringer i eksport og produktudvikling er med til at trække ned på regnskabets bundlinje. Aktien stiger med 2,2 pct. til 38,60 kr.

Dagens øvrige regnskaber kommer fra MT Højgaard, som ejes af Monberg & Thorsen og Højgaard Holding, Brdr. A&O Johansen, North Media og AGF.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen