Berlingske Business

Aktierally forude?

US-STOCKS-DIVE-DEEPLY, -DOW-JONES-INDUSTRIALS-AVERAGE-LOSES-OVER
Overskrift
Foto:
 

Langers skarpe aktietips: Vores "Nu er det knald eller fald" var ikke helt ved siden af.

For en uge siden skrev vi på denne plads, at nu var det knald eller fald for aktiemarkederne. Vi vil tillade os at konkludere, at det ikke var helt galt. I starten af sidste uge var markederne udsat for nogle voldsomme generelle kursfald, som har fået flere til at ryste på hænderne. Den positive del af historien er, at vi lige præcis nåede ned til en historisk vigtig test af 1810 niveau for S&P Future, som over de seneste tre år har udgjort en bund ved større generelle kursfald på aktiemarkederne.

Efter lidt zig zag frem og tilbage lige omkring 1810 torsdag, valgte markedet retning fredag: Og det var opad. Det er et meget positivt signal for markedet på den helt korte bane, og det vil blive opfattet som et købssignal af mange. Fredag aften lukkede den amerikanske future i 1860, som også er et vigtigt pejlemærke. Så snart vi får et brud af dette niveau (og det kan allerede ske natten til mandag, da futuren handles om natten), så er der i første omgang dømt aktierally.

 

En generel kursstigning kan blive understøttet af flere positive drivkræfter: Allerede for en uge siden gennemgik vi i denne analyse, at der begynder at dukke flere positive momenter op, efter den voldsomme aktienedtur i januar. Blandt andet stigende priser på metalråvarer som kobber og jernmalm, samt mere positive signaler fra kinesisk økonomi. Samtidig er de makroøkonomiske nøgletal slet ikke så ringe, som mange måske har set. Mens europæisk økonomi faktisk holder meget pænt stand, har USA efter en svaghedsperiode igen vist styrketegn. Så det økonomiske billede er ikke så slemt. Men det er altså det billede, vi kan se lige nu. Som bekendt er aktiemarkederne altid 6-9 måneder foran den virkelighed, vi kan se lige nu, og derfor kan der ligge ulykker forude, som aktiemarkedet reagerer på, men som vi endnu ikke har erkendt. Så på overfladen burde der være grundlag for en solid positiv korrektion på aktiemarkederne, og det tekniske billede understøtter også dette scenarie.

Men strukturelt er der ingen grund til at tro, at aktiemarkederne er på vej hele vejen tilbage: Selvom vi ser rigtig gode muligheder for en positiv korrektion på 4-7 %, kan vi ikke se, hvad der skulle drive aktiemarkederne op til nye højder og på niveauet før aktienedturen i januar. Underliggende er der fortsat nogle drivkræfter, som med meget stor sikkerhed vil trække aktiemarkederne endnu længere ned på 3-6 måneders sigt. Den amerikanske centralbank bekræftede i den forgangne uge, at det fortsat ligger i kortene, at der kommer renteforhøjelser i år. Sten Jakobsen fra Saxo Bank gennemgår i en analyse, som kan læses på www.flashnews.ugebrev.dk, hvordan en stribe finansielle stressindikatorer på det seneste har bevæget sig stejlt ned ad bakke. Han tolker det som et signal om, at der i markedet er markant vigende tro på, at centralbankerne næste gang kan rage kastanjerne ud af ilden med nye planøkonomiske stimulanser.

Danske aktier tager historisk stort fald

Men på den korte baner er der altså god mulighed for kursstigninger:  I AktieUgebrevets Pensionsportefølje er vi parate til at skrue markant op for aktieandelen, hvis vi mandag får bekræftet den positive udvikling, som startede fredag. Ikke fordi vi vurderer udviklingen på kun to dages markedsbevægelser. Men fordi markedet i sidste uge testede et historisk støttepunkt, og fordi der faktisk er kortsigtede positive drivkræfter. Pensionsporteføljen ligger fortsat pænt bedre end det generelle marked, og på niveau med de bedste af de 35 investeringsforeninger med danske aktier. Forskellen mellem Pensionsporteføljen og investeringsforeningerne er, at vi generelt kører med betydeligt lavere risiko, og at vi ikke behøver at være op mod 100 % investeret hele tiden.

epaselect USA NEW YORK STOCK EXCHANGE

Vær forsigtig. At vi fortsat skal være forsigtige med aktiemarkederne viser blandt andet de udenlandske finanshuses nettokøb fredag, hvor det hele ellers så meget positivt ud: Fredag var de udenlandske finanshuse store nettosælgere med et udsalg af danske aktier for knap 400 mio. kr. Største nettosalg var der i Novo Nordisk, Pandora, Danske Bank, Vestas og Carlsberg. Størst nettokøb var der i TDC, GN Store Nord (som kom med et positivt regnskab), A.P. Møller-Mærsk og FLSmidth. Disse positioner kan vise sig at blive gode rettesnore for, hvad der sker den kommende uge.

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen