Berlingske Business

Aktier: Vestas topper rødt eliteindeks efter påskeordrer

Vestas vinder stor amerikansk mølleordre
En stime af ordrer over påskedagene får Vestas-aktien til at toppe det danske eliteindeks tirsdag morgen. Foto:

En stime af ordrer over påskedagene får Vestas-aktien til at toppe det danske eliteindeks tirsdag morgen. Aktien stiger med 1,8 pct. til 437,60 kr.

Over påsken, hvor markedet har været lukket, har Vestas landet otte ordrer på samlet 849 megawatt (MW), og dertil kommer en tiårig forlængelse af en serviceaftale på 1150 MW i USA.

Der blev meldt ud om den første ordre sent onsdag, og det var en ordre på 135 MW fra USA til Copenhagen Infrastructure Partners. Leveringen af møllerne ventes at begynde i andet kvartal i år, og parken ventes i drift ved udgangen af i år. Oveni ligger en 25-årig serviceaftale.

Skærtorsdag og langfredag var det ordrer til Jordan, Tyskland, Indien og USA. Lørdag kom der meddelelser om tre ordrer - alle fra USA.

Trump og Jinping

Vindmølleselskabet afholder desuden generalforsamling i Aarhus senere tirsdag.

Samlet falder C25-indekset tirsdag morgen med 0,2 pct. til 1112,74, og dermed udvikler det danske aktiemarked sig på linje med de øvrige europæiske markeder.

Med i toppen ligger Carlsberg, der stiger med 0,9 pct. til 727 kr. uden selskabsspecifikke nyheder.

03BUSPix-Karl-Johan-Persson.jpg

ØRSTED I VENTEPOSITION

Ørsted, der stiger med 0,6 pct. til 394,50 kr., har sammen med partneren Eversource afgivet et bud på et havvindmølleprojekt i staten Connecticut på 200 megawatt. Vinderbuddet vil efter planen blive annonceret i juni.

De to selskaber har tidligere afgivet et bud på et projekt i den amerikanske stat Massachusetts, og her tager myndighederne i april en beslutning om, hvilke projekter der går videre til kontraktforhandlingerne.

ANALYTIKERNYT TIL BANKER

Danske Bank fik sent onsdag hævet anbefalingen til "køb" fra "hold" af finanshuset Morningstar. Kursmålet lyder desuden på 278 kr. fra 270 kr. Barclays har omvendt sænket kursmålet til 263 kr. fra 273 kr., mens anbefalingen fortsat lyder på "overvægt".

Danske Bank stiger tirsdag morgen 0,2 pct. til 226 kr.

Også Nordea har fået sænket kursmålet af Barclays - her til 72,58 kr. fra 78,85 kr., fremgår det af data fra Bloomberg News. Anbefalingen lyder fortsat på "overvægt". Nordea lægger 0,9 pct. til aktiekursen til 63,70 kr. og er dermed helt fremme i eliteindekset tirsdag morgen.

Bunden af eliteindekset udgøres af Genmab, Bavarian Nordic og Pandora, der alle falder op mod 2 pct. uden selskabsspecifikke nyheder.

03BUSSide6-rsrapport-114914.jpg

CIGARFORHANDLER KØBT AF STG

Scandinavian Tobacco Group stiger med 0,1 pct. til 106,60 kr. Selskabet har gennemført købet af den amerikanske forhandler af cigarer, Thompson and Company of Tampa. Aftalen blev annonceret i slutningen af januar og er som ventet lukket med udgangen af marts, oplyser selskabet i en meddelelse fra mandag.

Veloxis Pharmaceuticals har udnævnt Morten Marott til ny finansdirektør, fremgår det af en meddelelse fra biotekselskabet.

Morten Marott har mere end ti års erfaring fra investeringsbanker med fokus på sundhedsområdet. Han kommer fra en stilling som direktør for Healthcare Investment Banking Group i Deutsche Bank i New York.

Aktien stiger med 1,0 pct. til 0,95 kr.

REGNSKABER FRA MINDRE SELSKABER

Atlantic Petroleum har leveret et stort underskud i 2017, som sender egenkapitalen i et endnu større minus på nu lige over 150 mio. kr. Det fremgår af en kortfattet meddelelse forud for det endelige årsregnskab, der offentliggøres den 6. april.

Resultatet efter skat blev et nettounderskud på 67,7 mio. kr. efter et tab på 58,1 mio. kr. i fjerde kvartal. Resultatet belastes af, at Atlantic Petroleum har nedskrevet sine efterforskningsaktiviteter til nul.

Aktien stiger med 0,7 pct. til 7,65 kr. tirsdag morgen.

US-NY-STOCK-EXCHANGE-OPENS-ONE-DAY-AFTER-DOW-PLUNGES-IN-REACTION

Også biotekselskabet Onxeo har sat punktum for 2017, hvor selskabet måtte ændre fokus efter et fejlslagent fase 3-forsøg med den nu skrinlagte lægemiddelkandidat Livatag.

Onxeo, hvis mest fremskredne lægemiddelkandidat under udvikling nu er midlet Asidna i den første kliniske udviklingsfase 1, kom ud af regnskabsåret med et underskud på 59,1 mio. euro - eller 440 mio. kr.

Kassebeholdningen udgjorde ved udgangen af 2017 i alt 14,3 mio. euro. Pengene rækker ifølge Onxeo indtil midten af 2019.

Aktien falder med hele 9,4 pct. til 9,62 kr. efter regnskabet.

/ritzau/FINANS

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen