Berlingske Business

Aktier: Vestas og GN i C20-bunden

Tirsdagens højdespringer blandt de 20 aktier i C20 Cap-indekset, Vestas, er onsdag middag tæt på at agere bundprop i et indeks, der er minimalt præget af tal, der viser europæisk deflation for første gang siden 2009.

Tirsdagens højdespringer blandt de 20 aktier i C20 Cap-indekset, Vestas, er onsdag middag tæt på at agere bundprop i et indeks, der er minimalt præget af tal, der viser europæisk deflation for første gang siden 2009.

Samlet set går C20 Cap tilbage med 0,1 pct., efter at dagens vigtige inflationstal for eurozonen blev offentliggjort klokken 11.

Den foreløbige opgørelse viste, at de europæiske forbrugerpriser faldt med 0,2 pct. i december sammenlignet med samme måned sidste år. Økonomer adspurgt af Bloomberg News havde estimeret et fald på 0,1 pct.

Spørgsmålet var så, hvordan markedet ville reagere. Normalt bliver prisfald i Europa anset for et dårligt tegn for økonomien og er før blevet brugt af Den Europæiske Centralbank, ECB, som argument for at lempe pengepolitikken.

Herhjemme var reaktionen dog minimal, om end faldet i C20 Cap blev begrænset en anelse. Hos de ledende europæiske indeks betød tallene yderligere stigninger fra omkring 0,5 pct. til omkring 0,6 pct. - blandt andet i det tyske Dax-indeks.

Faldet i forbrugerpriserne skyldes udelukkende de stærkt nedadgående energipriser, men opgørelsen lægger alligevel yderligere pres på ECB, lyder vurderingen blandt økonomer.

- Massive obligationsopkøb vil kunne skubbe lidt gang i væksten og mindske risikoen for, at deflationen bider sig fast, skriver chefstrateg Frank Øland Hansen fra Danske Bank, der forudser, at ECB vil annoncere massive obligationsopkøb allerede på sit møde 22. januar.

I C20 Cap er det blot GN Store Nord, der klarer sig værre end Vestas i middagshandlen med et fald på 3,7 pct. til 129,1 kr. Vestas sætter sig med 2,4 pct. til 243,0 kr. efter en stigning tirsdag på 4,6 pct.

Vindmøllekoncernen opjusterede tirsdag eftermiddag forventningerne til frie pengestrømme, og det har resulteret i, at britiske Barclays har løftet sin anbefaling af aktien til "ligevægt" fra "undervægt" og lagt ekstra 115 kr. til kursmålet, der nu lyder 270 kr.

Hos Nordea er anbefalingen imidlertid blevet sænket til "hold" fra "køb", mens kursmålet løftet med en femmer til 270 kr.

GN Store Nord er tynget af, at analytikerne i Skandinaviens største bank, Nordea, ikke længere ser de samme perspektiver for aktien. I hvert fald har banken sænket anbefalingen af høreapparat- og headsetaktien til "sælg" fra tidligere "hold". Kursmålet har ligeledes fået et skub ned til 120 kr. fra tidligere 135 kr.

- Væksten er faldende, og der er risiko for pres på lønsomheden i GN ReSound, begrunder Nordea det med.

Tirsdagens mest tabende aktie, Chr. Hansen, ligger onsdag middag i spidsen for C20 Cap sammen med TDC. Begge aktier stiger 1,1 pct. til henholdsvis 268,9 kr. og 47,33 kr.

Uden for C20 er investorerne sultne efter Chemometec-aktien, der stiger med 10,1 pct. til 7,6 kr. Det sker efter, at selskabet onsdag morgen opjusterede forventningerne til det forskudte regnskabsår 2014/2015.

Chemometec opjusterer omsætningsintervallet til 49-51 mio. kr. og forventningerne til driftsoverskuddet (EBITDA) til 8-10 mio.

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen