Berlingske Business

Aktier: Vestas i topform sender C20 i europæisk top

Vestas opjusterer Vestas skruer op for forventningerne til 2015
Arkivfoto:Vestas opjusterer deres forventninger efter et stærkt tredje kvartal...Se RB kl.08.34 ARKIVFOTO 2014 af Vestas hovedkvarter- - Se RB 6/5 2015 08.40. Vestas har stærk vind i ryggen og kan opjustere forventningerne til hele årets regnskab. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2014) Foto:

Det danske aktiemarked er i bedre form end sine europæiske kolleger. Et overraskende godt regnskab fra Vestas inden børstid er med til at puste markedet op og er forklaringen på den outperformance, som man kan se i Danmark.

Det vurderer Ole Kjær Jensen, afdelingsdirektør i Sydbank, over for Ritzau Finans.


Torsdag middag ligger det danske eliteindeks, C20 Cap, 1,1 pct. højere i indeks 1008,59, og holder niveauet, vil det være første gang siden 17. august i år, at indekset lukker i fire cifre og fjerde dag i træk med en positiv udvikling. De europæiske kolleger ligger typisk med udsving både op og ned under 0,5 pct.


Vestas' tredje kvartalsregnskab var bedre end ventet og ledsaget af en ganske pæn opjustering. Omsætningen voksede i kvartalet til 2120 mio. euro fra 1813 mio. euro et år tidligere, hvilket var med til at øge driftsresultatet (EBIT) før særlige poster til 232 mio. euro fra 163 mio. euro et år tidligere. Dermed steg EBIT-marginen til 10,9 pct. fra 9,0 pct.

Ifølge Ritzau Estimates havde analytikerne ventet en omsætning på 2025 mio. euro, et driftsresultat på 196 mio. euro og en margin på 9,7 pct.


Vestas opjusterede desuden igen forventningerne til 2015, hvilket også skete ved regnskabet for første kvartal. Nu venter selskabet en årsomsætning på 8,0-8,5 mia. euro og en EBIT-margin før særlige poster på 9-10 pct. Den tidligere forventning var en omsætning på mindst 7,5 mia. euro og en EBIT-margin på minimum 8,5 pct.

Dertil kom et aktietilbagekøbsprogram.

- Det er mere end godkendt, og der er blot en lille skønhedsplet i ordreindgangen, men det hæfter markedet sig ikke ved, når man i øvrigt får en samling flotte og overraskende gode tal, siger Ole Kjær Jensen.


Investorerne er ganske tilfredse og sender aktien op med 5 pct. til 413,30 kr.- et niveau, der ikke er set siden 2009 i aktien.


Fra medicinalbranchen har Novo Nordisk oplyst, at selskabet vil præsentere data, der viser, at behandling med Saxenda i tre år giver et signifikant og varigt vægttab sammenlignet med placebo. Det honoreres med en kursstigning på 1,8 pct. til 378,20 kr.


- Det er da en lille god nyhed, og sammen med en styrket dollar efter Yellens tale onsdag aften er det da nok forklaringen på, at Novo ligger godt til, vurderer afdelingsdirektøren.


TDC stiger 1,8 pct. til 38,41 kr., efter at selskabet Oister, der er ejet af teleselskabet "3", følger i fodsporene på sine konkurrenter og hæver priserne det billigste mobilabonnement. TDC startede med at hæve priserne på de billigste mobilabonnementer i starten af oktober. Med Oisters melding er alle konkurrenter i Danmark med på "trenden".

Medicokoncernen Coloplast falder 0,7 pct. til 533,50 kr. trods kursmålsløft fra finanshusene Morgan Stanley og UBS. Morgan Stanley har hævet kursmålet til 457 kr. fra 425 kr., mens anbefalingen "undervægt" fastholdes. UBS løfter kursmålet til 385 kr. fra 375 kr. og fastholder anbefalingen "sælg".

I bunden af C20 Cap-indekset ligger Nordea uden selskabsspecifikt nyt. Aktien falder 1,4 pct. til 76,40 kr.


FLSmidth er tæt på og ligger på næstsidstepladsen, da aktien falder 1,1 pct. til 269,60 kr.

- Råvarepriserne og råvarerelaterede selskaber i Europa er ramt i dag, og det, vurderer jeg, er med til presse FLSmidth til bunds i C20, lyder det fra Ole Kjær Jensen.


Uden for C20-regi kan biotekselskabet Zealand Pharma se nyheden om, at det franske medicinalselskab Sanofi har indgået en aftale med det koreanske medicinalselskab Hanmi om at udvikle nye produkter inden for diabetesbehandling.

Sanofi har en lignende aftale med Zealand Pharma, hvor de to koncerner også har samarbejdet om diabetesprodukter. Det gælder blandt andet GLP-1-analogen Lyxumia og kombinationsproduktet Lixilan.


- Aftalen er skidt nyt for Zealand Pharma, mener Nordea.


Zealand Pharma-aktien falder 4,9 pct. til 154,50 kr.


North Media-aktien sætter sig 1,4 pct. til 14,60 kr. efter at have nedjusteret omsætningsforventningerne til 2015 og indsnævret spændet for det ventede driftsresultat, EBIT, i forbindelse med sit regnskab for tredje kvartal.

Også Solar er kommet med regnskab for tredje kvartal, hvor selskabet vælger at præcisere sine forventninger til 2015 og nu venter et driftsresultatet (EBITA) i den øvre ende af intervallet 240-290 mio. kr. Solar-aktien falder dog alligevel 1,6 pct. til 427 kr.


Aarhusianske Schouw & Co. har også leveret regnskab, der indeholdt en opjustering af indtjeningsforventningerne til hele året. Det belønnes med en kursstigning på 4,2 pct. til 375 kr.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen