Berlingske Business

Aktier: Udsigt til svag stigning med tobaksproducent i fokus

STG
Scandinavian Tobacco Group har offentliggjort sit regnskab og kunne for året fremvise en omsætning på 6464 mio. kr. og et driftsresultat (EBITDA) på 1232 mio. kr., der for begges vedkommende var en tilbagegang fra året før. Foto:

Når investorerne torsdag starter handlen, vil de formentlig gøre det i et afventende tempo med en lille pil op.

I Asien er investorerne positive, og der er små stigninger at se på de ledende indeks. I USA svinger futures for de ledende indeks fra et lille fald til en svag stigning på 0,1 pct.

Det toneangivende C25-indeks endte 0,4 pct. onsdag højere i 1128,31.

Investorerne ventes at forholde sig i ro, mens de afventer udmeldinger fra Det Hvide Hus, hvorfra præsident Trump har udsendt en række meldinger om told på udenlandsk stål og aluminium.

Det har de seneste dage tændt op under frygten for en mulig handelskrig, og Trump ventes onsdag at komme med flere detaljer om, hvordan han vil udforme tolden.

STG

Først på eftermiddagen begynder desuden et rentemøde i Den Europæiske Centralbank, hvor investorerne vil holde øje med ændringer i den pengepolitiske kommunikation og den opdaterede inflationsprognose.

FOKUS PÅ KABLER OG TOBAK

NKT fik onsdag sænket kursmålet af JPMorgan til 290 kr. fra 345 kr., mens anbefalingen stadig er "overvægt". Onsdag faldt værdien af aktien med 2,5 pct. til 207,80 kr.

I Berlingske Business kan man læse, at Lundbeck strammer grebet om en række mindre markeder, og at et salgsfremstød i Nordafrika, Mellemøsten og Sydøstasien skal hæve selskabets omsætning med 300 mio. kr. indenfor de næste fem år. Aktien steg onsdag 0,35 pct. til 325 kr.

Udenfor eliteindekset kommer en række selskaber med regnskab for fjerde kvartal og hele 2017.

Scandinavian Tobacco Group har offentliggjort sit regnskab og kunne for året fremvise en omsætning på 6464 mio. kr. og et driftsresultat (EBITDA) på 1232 mio. kr., der for begges vedkommende var en tilbagegang fra året før. I 2018 venter selskabet en flad organisk vækst i omsætningen, mens driftsresultatet ventes at stige mere end 3 pct. Selskabet steg 0,8 pct. til 121,10 kr. onsdag.

stor

Den dansk-britiske sikkerhedskoncern G4S har også afleveret regnskab for 2017 og forventer for 2018 en omsætningsvækst for kerneforretningen på 4-6 pct. Nettoresultatet landede på 491 mio. pund for året, hvilket var højere end de 198 mio. pund i 2016. G4S steg 0,8 pct. til 22,23 kr. i onsdagens handel.

Rederiet Torm offentliggør også sit årsregnskab, men her er de overordnede tal kendt. Torm fortalte i januar, at rederiet kom ud af 2017 med et overskud på 0-5 mio. dollar før skat. Torm faldt onsdag 0,1 pct. til 44,40 kr.

Medicinalfirmaet Bioporto venter i 2017 en omsætning på 26-28 mio. kr. samt et driftsunderskud før skatter og renter på 28-35 mio. kr. Om de har ramt plet vil vise sig, når selskabet torsdag kommer med regnskab for sidste år. Bioporto steg 0,1 pct. til 3,49 kr.

ROCKWOOL ØGER KAPACITETEN

Stenuldsproducenten Rockwool skruer med åbningen af nye produktionslinjer op for kapaciteten på to af det danske selskabs fabrikker i Polen og Tyskland, skriver Rockwool i en meddelelse. Stenuldsproducenten venter at investere 230 mio. euro i 2018 eksklusive eventuelle opkøb. Rockwool faldt onsdag 1,6 pct. til 1745 kr.

Veloxis har indsendt en registreringsansøgning til den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA. Selskabet vil have godkendt nyremidlet Envarsus til en bredere patientgruppe. Veloxis faldt onsdag 2,1 pct. til 0,85 kr.

/ritzau/FINANS

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen