Berlingske Business

Aktier: Udsigt til et lille plus - fokus på flere regnskaber

Efter et par negative dage ser det umiddelbart ud, som om onsdag kan blive en anden historie på aktiemarkedet.

Aktiefutures i Tyskland peger lidt op, og det samme er tilfældet for de amerikanske futures. I Asien er tendensen blandet og bedre end før præsident Donald Trumps tale.

Nattens tale af Trump, der ikke indeholdt nyt om USAs handelspolitik og desuden lagde op til investeringer i infrastruktur, var ikke kontroversiel.

- Han berørte en lang række emner, overvejende indenrigspolitiske. Talen er som sådan ikke en "market mover", vurderer chefstrateg Jakob Vejlø fra Bankinvest i en morgenkommentar.

Tirsdag faldt C25-indekset 0,8 pct. til 1140,74 - ifølge flere aktører som følge af gevinsthjemtagning efter en stærk start på 2018.

29BUSCoop-Lasse-Bolander-12.jpg

REGNSKABER FRA RINGKJØBING OG AMBU

Inden åbningen er der leveret regnskaber fra Ringkjøbing Landbobank og Ambu.

Ringkjøbing Landbobank har øget kundetilgangen og udlånene i fjor, hvilket har bidraget til det bedste resultat nogensinde for den midt- og vestjyske regionalbank.

Overskuddet før skat steg i 2017 med 11 pct. til 735 mio. kr., mens basisresultatet gik op med 9 pct. til 675 mio. kr., viser årsregnskabet, der er offentliggjort onsdag morgen.

Ringkjøbing Landbobank-aktierne faldt 1,5 pct. tirsdag til 330,50 kr.

Ambu opjusterer forventningerne til 2017/18 en smule. Der ventes nu en driftsmargin - EBIT-margin - på 20-21 pct. mod tidligere i niveauet 20 pct. Samtidig hæves forventningerne til de frie pengestrømme til "i niveauet 300 mio. kr." fra tidligere "i niveauet 275 mio. kr." Forventningerne til den organiske vækst er uændret i "niveauet 13 pct."

Ambu faldt 3,6 pct. tirsdag til 126,30 kr.

RB-Plus Nu skal de afdragsfrie lån betales tilbage Boligejerne

KONKURRENTNYT TIL FLERE SELSKABER

Novo Nordisk kan senere på onsdagen komme i fokus, da der over middag kommer nyt fra den amerikanske konkurrent Eli Lilly. Novo lukkede tirsdag i 341,25 kr. efter et fald på 1,2 pct.

Mærsk, der faldt 3,3 pct. til 10.860 kr., har i nattens løb fået nyt fra de tre japanske konkurrenter, Mitsui, Nippon Yusen og Kawasaki Kisen, som har offentliggjort tal for tredje kvartal, der løb til udgangen af 2017. Førstnævnte har opjusteret forventningerne, mens de to øvrige har nedjusteret.

FLSmidth har fået nyt fra sin japanske konkurrent Komatsu, der melder om god efterspørgsel efter selskabets maskiner til bygge-, skov- og mineindustrien. FLSmidth-aktien faldt 2,6 pct. tirsdag til 350,60 kr.

TDC har fået nyt fra konkurrenten Telenor, der fra morgenstunden har fremlagt regnskab for fjerde kvartal, der viste tilbagegang. Fremgang over hele året har fået selskabet til at opskrive værdien af sin danske forretning med 1,2 mia. norske kr.

Forsikringsselskaberne Tryg og Topdanmark er blevet kigget efter i sømmene af analytikerne hos Deutsche Bank. Tryg har fået hævet anbefalingen hos Deutsche Bank til hold fra sælg. Topdanmark har fået løftet kursmålet til 275 kr. fra 250 kr. Her er anbefalingen hold.

Tryg faldt 2 pct. tirsdag til 145,50 kr., mens Topdanmark faldt 1,3 pct. til 289,20 kr.

/ritzau/FINANS

26BUSPix1-Bent-Gudmund-0933.jpg

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen