Berlingske Business

Aktier: Udbytter sender Danske Bank og Nordea i C25-bund

US-ECONOMY-MARKETS-STOCKS
Danske Bank og Nordea har lagt sig i bunden af en negativt C25-indeks fredag, efter at de to aktier handles uden retten til de milliardudbytter, som de to bankers generalforsamlinger vedtog torsdag. Foto:

Danske Bank og Nordea har lagt sig i bunden af en negativt C25-indeks fredag, efter at de to aktier handles uden retten til de milliardudbytter, som de to bankers generalforsamlinger vedtog torsdag.

Efter 10 minutters handel ligger C25-indekset af samme årsag - og trods stigninger i 11 af indeksets aktier - 0,4 pct. lavere i 1129,42.

Nordeas aktier falder fra åbningen 5,6 pct. til 66,94 kr. efter udlodningen på 0,68 euro per aktie, og Danske Bank ligger 2,8 pct. - 6,9 kr. - lavere i 237,30 kr. efter sin udbyttebetaling på 10 kr. per aktier, eller samlet 9,4 mia. kr. efter bankens generalforsamling torsdag, hvor mange indlæg fra aktionærer handlede om hvidvasksagen i Estland.

C25's tredje bankaktie, Jyske Bank, ligger desuden 0,4 pct. lavere i 383,80 kr., efter at Nykredit har sænket anbefalingen for aktien til "hold" fra »køb«. Kursmålet er desuden justeret lidt ned til 410 kr. fra 417 kr., fremgår det af en analyse.

Hos Danske Bank venter senioraktierådgiver Lars Skovgaard Andersen overordnet en »stille og rolig dag«.

»Jeg tror, at man lige venter med at gøre noget helt vildt. Der er ikke nogen historier, der gør, at du har lyst til at købe noget, og du er bange for, at der kommer noget nyt ud, at Trump tweeter noget,« siger han til Ritzau Finans og noterer, at der går historier om, at Trump er ved at skifte national sikkerhedschef igen.

US-ECONOMY-MARKETS-STOCKS

MEGET KAN SKE OVER EN WEEKEND

»Der kan ske rigtigt mange ting hen over en weekend, og så er der FOMC-møde i USA i næste uge, hvor de hæver renten, og du har også et G20-møde. Så jeg tror, at folk holder sådan lidt på kortene,« tilføjer Lars Skovgaard Andersen.

Han vurderer dog, at der hurtigt kan komme noget købsinteresse, efter at der har været nogle dyk i markedet - og han ser positivt på cykliske aktier.

»Der er mange, som virkelig har lyst til at købe på de her korrektioner, der kommer, og jeg tror også, at det er den generelle holding, man skal have til det, at man skal samle lidt op.«

»Som investor ville jeg udnytte de her korrektioner til at positionere mig til, at der kommer vækst igen. Men jeg kan godt forstå, at man ikke lige tør det sådan en fredag. Det kan være, vi skal hen til mandag, før de går ud og trykker på den,« siger Lars Skovgaard Andersen.

585359495.jpg

GENERALFORSAMLING I TDC

TDC holder fredag generalforsamling, hvor selskabet har lagt op til ikke at ville diskutere det opkøbstilbud på 50,25 kr., som et konsortium af danske pensionskasser og den australske investeringsbank Macquarie er kommet med.

Fredag er TDC-aktien startet næsten uændret i 49,73 kr.

Fra analysefronten er der nyt fra finanshuset Kepler Cheuvreux, som har løftet kursmålet for aktien i høreapparatkoncernen GN Group til 225 kr. fra 206 kr. Anbefalingen lyder fortsat på hold, skriver Bloomberg News. GN-aktien ligger 0,2 pct. højere i 223,80 kr.

Det franske finanshus har endvidere sænket anbefalingen for aktien i William Demant til »reducer« fra »hold«, med et uændret kursmål på 207 kr., skriver Bloomberg News. William Demant-aktien falder 1,3 pct. til 232 kr. fredag morgen.

Mærsk reagerer afdæmpet på de ugentlige ratetal på fragtruterne ud af Asien, målt på det såkaldte Shanghai Containerized Freight index (SCFI). Ratetendensen har været faldende over de foregående uger, og i denne viser indekset et fald på 7,4 pct.

Mærsk B ligger 0,2 pct. lavere i 9426 kr.

PHILIPPINES STOCK MARKET

BILFORHANDLER MED REGNSKAB

Bilforhandleren Andersen & Martini kom torsdag aften med regnskab for 2017, hvor selskabet solgte færre biler end året før, men på bundlinjen nød godt af et frasalg af selskabets ejendom i Lyngby.

Resultatet før skat viste 63 mio. kr. mod 5,3 mio. kr. i 2016. Det er 2 mio. kr. under det laveste spænd i de forventninger, som selskabet meldte ud i det seneste regnskab. Andersen & Martini venter i 2018 et resultat før skat i størrelsesordenen 5-10 mio. kr. Selskabets aktie er endnu ikke handlet.

Fredag kommer der regnskab fra Blue Vision og Tivoli.

US-ECONOMY-MARKETS-STOCKS

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen