Berlingske Business

Aktier: Uændret børsstart i USA

Som ventet var der torsdag ikke de store bevægelser ved åbningen af aktiemarkedet i USA. De to storbanker Morgan Stanley og BNY Mellon har leveret regnskaber.

Bevægelserne i de tre store indeks - S&P 500, Nasdaq og Dow Jones - er alle under 0,1 pct. efter ti minutters handel, men dog i negativt terræn.

S&P 500-indekset lukkede onsdag med et plus på 0,9 pct. i rekorden 2802,56. Dow Jones-indekset sluttede med en gevinst på 1,3 pct. i 26.115,65, mens Nasdaq-indekset endte dagen med en stigning på godt 1,0 pct. i 7298,28, hvilket ligeledes er rekord.

MORGAN STANLEY NEDSKRIVER SKATTEAKTIV

Den amerikanske investeringsbank Morgan Stanley havde højere indtægter end ventet i fjerde kvartal, mens bundlinjen var belastet af en nedskrivning som følge af den nye skattereform i USA.

Regnskabet indeholder en nedskrivning på 990 mio. dollar relateret til den nyligt vedtagne skattereform, som er forklaringen på tilbagegangen.

Trump-regeringen har sænket selskabsskatten til 21 pct. fra 35 pct., og derfor bliver værdien af et udskudt skatteaktiv nedskrevet tilsvarende.

Aktivet kan føres tilbage til tiden efter finanskrisen, hvor Morgan Stanley havde underskud, som banken efterfølgende har kunnet bruge til at spare på skatten, når der har været overskud på bundlinjen.

Med nedskrivningen på 990 mio. dollar slipper Morgan Stanley væsentligt billigere end flere af kollegerne på Wall Street.

Hos Citigroup var nedskrivningen hele 22 mia. dollar, Goldman Sachs nedskrev 5 mia. dollar og Bank of America 2,9 mia. dollar.

Morgan Stanley-aktien ligger stort set uændret med et fald på 0,05 pct. til 55,33 dollar.

BNY MELLON OPSKRIVER SKATTEAKTIV

Investeringsbanken Bank of New York Mellon estimerer i sit regnskab, at skattereformen, der blev vedtaget i december, bidrog med 427 mio. dollar, hvilket svarer til et ekstra plus på 41 cent per aktie.

Ifølge Blomberg News landede den ordinære indtjening per aktie på 91 cent i kvartalet, og det var helt på linje med forventningerne hos analytikerne.

På toplinjen var der også en smule fremgang i kvartalet, da nettorenteindtægterne voksede med 2,4 pct. til 851 mio. dollar.

Aktien ligger med et fald på 4 pct. i 55,57 dollar efter ti minutters handel.

 

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen