Berlingske Business

Aktier: Tryg hev det danske eliteindeks op

Trygforsikring
Foto:

De danske aktier lukkede onsdag meget tæt på udgangspunktet, og særligt Tryg-aktien hev dagen igennem det danske eliteindeks op i et grønnere terræn.

Det danske C20 Cap-indeks lukkede dermed 0,4 pct. højere i 992,76. Ifølge Otto Friedrichsen, der er aktiestrateg i Formuepleje, var der onsdagen igennem mindre risikovillighed på aktiemarkedet på trods af dagens stigning i olieprisen, der ellers har været fokuspunktet på det seneste.

- Den nervøsitet, der er kommet i takt med faldet i olieprisen, ligger fortsat i baggrunden på trods af olieprisstigningen onsdag. Vi kommer også fra en periode i februar og marts, hvor der har været meget pres på markedet og en høj grad af nervøsitet. Vi har set nervøsiteten forsvinde ganske hurtigt, og vi gik fra en nærmest panisk situation til en optimistisk stemning. I den her uge har vi nok set lidt af en modreaktion på den hurtige bedring, siger han til Ritzau Finans.

Dagen igennem var investorernes blik rettet mod referatet fra det seneste pengepolitiske møde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der først kom efter dansk børslukketid. Det betød en mere afventende stemning på aktiemarkederne forud for referatet.

- Der er måske en lidt mere detaljeret information om den forventede rentestigning i referatet, og de udfordringer, centralbanken ser fremadrettet, er helt afgørende. Det er noget, der virkeligt kan rykke aktiemarkedet, siger Otto Friedrichsen.

TRYG ENDTE I TOP

Tryg-aktien lukkede i toppen af eliteindekset med en stigning på 3,2 pct. til 126,20 kr. Aktien strøg til tops i kølvandet af, at Finanstilsynet godkendte selskabets ekstraordinære aktietilbagekøbsprogram på 1 mia. kr., der blev sat i gang onsdag. Aktietilbagekøbsprogrammet forventes at blive gennemført i perioden fra 6. april 2016 og frem til udgangen af 2016.

Kollegaen Topdanmark, der ligeledes fik lov til at genoptage sit tilbagekøbsprogram, steg 3,0 pct. til 167,20 kr.

Blandt de øverste i C20 Cap landede Novo Nordisk, der ifølge Børsen har fået godt gang i salget af Tresiba på det japanske marked efter flere svære år. Aktien steg 1,2 pct. og endte i 367,20 kr.

Ingredienskoncernen Chr. Hansen Holding endte også med en stigning på 1,24 pct. til 442,30 kr. op til regnskabsaflæggelsen for andet kvartal torsdag. Selskabet venter i 2015/2016 en organisk omsætningsvækst på 9-11 pct. og en EBIT-margin før særlige poster over 27,1 pct.

Svenske SEB løftede sit kursmål for Pandora-aktien til 1350 kr. fra 1250 kr. og fastholdt anbefalingen "køb", fremgår det af data fra Bloomberg News. Aktien lukkede 1,0 pct. højere i 888,50 kr.

Også Nordea-aktien fik positive tilkendegivelser fra et finanshus. Den britiske storbank Barclays løftede sin anbefaling af Nordea-aktien til "overvægt" fra "ligevægt", mens kursmålet blev skruet op til 76,43 kr. fra 72,93 kr. Nordea steg 0,6 pct. til 60,25 kr.

ISS, GN OG FLSMIDTH TRAK NED

Med til at trække i nedadgående retning var FLSmidth og ISS, idet der fragik udbytte fra de to aktier i onsdagens handel. Ingeniørkoncernen FLSmidth udbetaler 4 kr. per aktie, mens serviceselskabet ISS udlodder 7,40 kr. per aktie.

FLSmidth-aktien faldt med 1,8 pct. til 262,90 kr., mens ISS dykkede 3,0 pct. til 256,20 kr.

GN Store Nord fik sænket sin anbefaling hos Bank of America - Merrill Lynch til "neutral" fra "køb", fremgår det af Bloomberg News. GN-aktien faldt med 2,6 pct. til 133,60 kr.

B&O LØB OGSÅ MED OPMÆRKSOMHEDEN

Blandt sidepapirerne var det umiddelbart elektronikkoncernen Bang & Olufsen, der løb med de største overskrifter. Selskabet afleverede regnskab for tredje kvartal 2015/16, og det var lidt af en blandet pose bolsjer.

Forventningerne til hele årets omsætningsvækst blev således opjusteret til 12-15 pct. fra 8-12 pct., mens forventningen til driftsresultatet (EBIT) justeret fra det frasolgte Automotive blev sænket til et "lille minus" fra "omkring break-even".

Regnskabet indeholdt desuden ikke mere nyt om samtalerne vedrørende et potentielt frasalg til Sparkle Roll. Bang & Olufsen bekræftede, at der fortsat er dialog, men at det ikke er sikkert, at det vil udmønte sig i noget konkret.

I selve resultatopgørelsen var der fremgang på alle poster undtagen nettoresultatet, og samlet endte aktien uændret i 70,50 kr.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen