Berlingske Business

Aktier: Tryg førte an i spændt aktiemarked

En positiv anbefaling løftede torsdag Tryg-aktien til tops blandt eliteaktierne. Tryg-aktien var dermed med til at trække et agtpågivende C20 Cap-indeks i et plus på 0,3 pct. til 976,9.

Det danske eliteaktieindeks var dagen lang præget af spænding. Markedsaktørerne afventede nemlig med stor spænding udmelding fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, om hvorvidt den ville foretage sin første renteforhøjelse siden 2006.

- Nu er vi endeligt kommet til dagen, hvor det sker, sagde Ole Kjær Jensen, afdelingschef i Sydbank, til Ritzau Finans, forud for rentemødet i USA.

Udmeldingen kom da også først efter det danske markeds lukketid. Men selv om rentemøde i USA var torsdagens altoverskyggende fokus, var der i løbet af dagen flere selskabsspecifikke nyheder, der var med til at forme det danske aktiemarked.

Bedst gik det for Tryg efter en ny analyse fra storbanken Goldman Sachs. Investeringsbankens analytikere løftede anbefalingen af Tryg-aktien til "køb" fra "neutral". Og selv om banken samtidig sænkede kursmålet til 150 kr. fra 160 kr., var det nok til at sende forsikringsselskabets aktie 2,4 pct. op til 134,70 kr.

Også TDC blev begunstiget af en positiv analyse - dog fra en anden bank, nemlig Swedbank - som løftede sin anbefaling til "køb" efter seks uger med kurspres på teleaktien. Kursfaldet har været for stort, vurderede Swedbanks analytikere, som fastholdt et kursmål på 45 kr. for TDC. Omvendt skar tyske Landesbank Baden-Wuerttemberg kursmålet for TDC-aktien med små 20 pct. til 46 kr. fra tidligere 57 kr. Aktien hævedes med 1,1 pct. til 37,20 kr.

Carlsberg fortsatte torsdag sin fremgang fra onsdag, hvor investorerne tog godt imod tre nyheder. Det drejede sig om udmeldingen om, at finansdirektør Jørn P. Jensens snart trækker sig, at rublen på det seneste er styrket og drøftelser om en fusion mellem konkurrenterne AB Inbev og Sabmiller. Carlsberg-aktien skummede 1,3 pct. op til 522 kr.

A.P. Møller-Mærsks konkurrent Hapag-Lloyds ejere planlægger angiveligt at børsnotere det tyske containerrederi til november. Mærsks B-aktie steg med 0,2 pct. til 10.750 kr.

I den anden ende af C20 havnede Vestas, som er kommet i modvind, efter at selskabet er omtalt i dagbladet Børsen. Selskabet har angiveligt har haft store summer ude at svømme i lån til egne kunder, uden at det har fremgået af regnskaberne. Det kritiseres af det belgiske advokatselskab Deminor, der har sagsøgt Vestas for at vildlede aktiemarkedet. Vestas-aktien faldt 0,1 pct. til 351,10 kr.

Helt i bunden af C20 havnede FLSmidth. Ingeniørkoncernen solgte en færdigudviklet fabrik til det australske selskab CMI Limited, og FLS-aktien faldt med 0,9 pct. til 238,50 kr.

Også uden for C20 var der en række selskabsnyheder, der spillede ind på torsdagens handel.

Industriselskabet Roblon, der blandt andet producerer lys, leverede et regnskab for tredje kvartal uden de store lyspunkter. Et stort fald i pengestrømmene kostede på både top- og bundlinje, og det fik selskabet til at skære i forventningerne til hele regnskabsåret 2014/15. Roblon-aktien faldt med 6,5 pct. til 260 kr.

Dagbladet Børsen skrev torsdag, at hvis det lykkes for Bestseller-koncernen at overtage tøjfirmaet Stylepit, vil direktøren for Bestseller, Anders Holch Povlsen, straks pille selskabet af fondsbørsen. Samtidig underskrev Stylepit en aftale om at sælge sin ejendom i Jyderup, oplyste selskabet til fondsbørsen torsdag over middag. Stylepit-aktien dalede med 1,9 pct. til 0,21 kr.

Zealand Pharma meddelte, at biotekfirmaet snart vil påbegynde fase 2-studier af et potentielt middel til behandling af korttarmssyndrom. Zealand-aktien løftedes med 0,7 pct. til 149 kr.

Rederiet DFDS vedtog på en ekstraordinær generalforsamling at gennemføre et aktiesplit i forholdet 1:5, fordi aktien er kommet op på et for højt niveau i forhold til selskabets egen smag. Samtidig er et ekstraordinært udbytte på 9 kr. per aktie vedtaget. Aktien steg med 1,9 pct. til 1131 kr.

NTR Holding tiltrak sig opmærksomhed med en planlagt kapitalrejsning på 9,99 pct., hvilket ventes at give et bruttoprovenu på 5,9 mio. kr. Aktien steg med knap 1 pct. til 30,50 kr.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen