Berlingske Business

Aktier: Sur stemning i Europa

De tre store europæiske aktiemarkeder ligger tirsdag eftermiddag i negativt terræn, idet et fald i metalpriserne trækker mineselskaberne lavere. Generelt spekulerer investorerne i virksomhedernes indtjeningsevne.

Tyske Siemens var tirsdag morgen aktuel med sit regnskab for fjerde kvartal, som kom ind bedre end ventet, men det var ikke nok til at ændre på den småsure stemning. Den amerikanske Dow Jones future ligger 73 point højere.

Det britiske FTSE 100 indeks falder 0,8 pct. til 4174, mens det tyske DAX 30 indeks taber 0,5 pct. til 4306. Det franske CAC40 indeks ligger 0,8 pct. lavere i 2932.

"Investorerne er fortsat meget påpasselige, siger aktiehandler Eric Le Coz hos Carmignac Gestion til Bloomberg News. Det er rigtig svært for virksomhederne at komme med akkurate prognoser i det nuværende forretningsmiljø, hvorfor indtjeningenspræsentationerne vil byde på en øget volatil handel," vurderer aktiehandleren.

Kobberpriserne falder
Blandt andet kobberpriserne ligger lavere tirsdag eftermiddag på råvarebørsen i London, hvilket trækker mineselskaberne lavere. Britiske BHP Billiton og Rio Tinto ligger henholdsvis 1,2 pct. og 2,5 pct. lavere i 1217 pence og 1615 pence.

Den tyske teknologi- og industrigiganten Siemens er kommet med regnskab for første kvartal, hvor driftsindtjeningen eksklusiv ekstraordinære omkostninger steg med 20 pct. til 2,0 mia. euro, hvor analytikerne havde ventet en indtjening på 1,8 mia. euro.

Omsætningen steg til 19,6 mia. euro sammenlignet med analytikernes forventninger på 19,2 mia. euro. Siemens fastholder helårsforventningerne for 2009, men den adm. direktør Peter Löscher siger, at helårsprognosen er blevet mere ambitiøs. Aktierne i Siemens ligger 3,7 pct. højere i 45,2 euro.

Tyske Loewe, som er producent af video- og audioudstyr, har aflagt regnskab for helåret 2008. Selskabet leverer en omsætningsfremgang til 374 mio. euro for helåret, mens driftsindtjeningen steg 35 pct. til 28,5 mio. euro. Dermed fortsætter Loewe med at outperforme markedsudviklingen trods den økonomiske afmatning.

Loewe oplyser, at udsigterne for 2009 er forbundet med stor usikkerhed, hvor omsætningsvæksten ventes at blive lidt bedre end i 2008. Aktien ligger 5,2 pct. højere i 6,94 euro.

Triste tal fra DuPont
Den amerikanske kemigigant DuPont er tirsdag eftermiddag kommet med triste regnskabstal for fjerde kvartal, og det smitter af på de europæiske kemikalieproducenter. Tyske BASF ligger 2,1 pct. lavere i 21,9 euro, mens tyske Linde ligger 3,5 pct. lavere i 52,1 euro.

I Norge ligger teleselskabet Telenor 0,7 pct. lavere i 46,2 nkr., efter at selskabet har droppet planerne om en aktieemission på 12 mia. nkr. for at finansiere købet af indiske Unitech Wireless. Teleselskabet har i stedet tegnet et lån over tre år på 8 mia. nkr. Aktien lå tidligere på dagen 7 pct. højer på nyheden.

RB-Børsen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen