Berlingske Business

Aktier: Revanche til C20 efter flere dage med fald

Billede
Mens bankerne ser ud til at være påvirket af spekulationer i forlængelse af det amerikanske præsidentvalg, så er A.P. Møller-Mærsk fortsat presset af de lave fragtrater inden for containertransport, og det har amerikanske Standard & Poor's bidt mærke i. Foto:

En sænket kreditvurdering til A.P. Møller-Mærsk er blandt højdepunkterne i den tidlige handel tirsdag, hvor det samlede danske aktiemarked går en smule frem efter en periode med fald.

Ved markedsåbning stiger det ledende C20 Cap-indeks med 0,4 pct. til indeks 943,53.

Dermed har eliteindekset taget første skridt mod at revanchere den tilbagegang, som har gjort sig gældende den seneste uges tid i forbindelse med og i kølvandet af det amerikanske præsidentvalg.

Valgsejren til Donald Trump har efterfølgende sat investorerne på noget af en opgave, da de har forsøgt at tyde, hvilke konsekvenser den kommende præsident i USA kommer til at have for de finansielle markeder.

- Donald Trumps valgsejr har medført et opadgående pres på renterne, og det har understøttet finansaktierne, som er blandt de aktier, som profiterer mest på stigende renter, noterer Handelsbanken i en skriftlig kommentar.

Tirsdag morgen falder renterne til gengæld på obligationsmarkederne, og det sætter sig i finansaktier som Danske Bank, Nordea og Jyske Bank, som falder med henholdsvis 0,6 pct. til 205,20 kr., 0,1 pct. til 72,70 kr. og 0,1 pct. til 309,70 kr.

US-DONALD-TRUMP-SPEAKS-TO-CONSERVATIVE-PARTY-OF-NEW-YORK-STATE-R

MÆRSK STIGER TRODS SÆNKET KREDITVURDERING

Mens bankerne ser ud til at være påvirket af spekulationer i forlængelse af det amerikanske præsidentvalg, så er A.P. Møller-Mærsk fortsat presset af de lave fragtrater inden for containertransport, og det har amerikanske Standard & Poor's bidt mærke i.

Kreditvurderingsinstituttet har valgt at sænke sin kreditvurdering af konglomeratet til "BBB" fra "BBB+". Det sker, fordi S&P er bekymret for, at presset på markedet for containertransport til søs vil fortsætte, skriver shippingavisen Tradewinds. B-aktien hos A.P. Møller-Mærsk stiger dog med 0,7 pct. til 9030 kr.

Uden for C20 er der kommet regnskab for tredje kvartal fra DFDS, og rederiet har fundet plads til at opjustere sine forventninger til driftsresultatet på EBITDA-niveau, hvor der nu ses et resultat på 2525-2625 mio. kr. før særlige poster. Tidligere ventede DFDS et EBITDA-resultat på 2450-2600 mio. kr. før særlige poster.

På grund af valutaudsving og en negativ påvirkning af det svækkede britiske pund sænker rederiet til gengæld sine forventninger til omsætningsvæksten til 4 pct. mod tidligere 6 pct. DFDS stiger 0,7 pct. til 309,50 kr.

Bavarian Nordic scorer vaccine-aftale til 900 mio. i USA

REGNSKABERNE FORTSÆTTER

Også IC Group er kommet med regnskab - dog for første kvartal. Modehuset har i den forbindelse nedjusteret forventningerne til 2016/17 til en overskudsgrad (EBIT-margin) på 8-9 pct. mod før cirka 9 pct. Prognosen om en omsætningsvækst målt i lokal valuta på mindst 6 pct. fastholdes. IC Group falder 4,2 pct. til 149,50 kr.

Derudover er Torm kommet med sit regnskab for tredje kvartal, hvor rederiet i samme forbindelse har nedjusteret forventningerne til 2016. Selskabet venter nu et driftsresultat (EBITDA) på 185-205 mio. dollar og et overskud før skat på 30-50 mio. dollar.

Tidligere ventede selskabet et driftsresultat (EBITDA) på mellem 210 og 250 mio. dollar og et overskud før skat på 50 til 90 mio. dollar. Torm falder 3,6 pct. til 53 kr.

Pengene strømmer ind i Vestas efter ekstraordinært år

Senere på tirsdagen kommer der regnskaber fra Topdanmark, Nordjyske Bank, Prime Office og Gabriel.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen