Berlingske Business

Aktier: Regnskaber bliver afgørende på stille dag

Regnskaber kan meget vel blive afgørende for retningen på det danske aktiemarked fra start onsdag, hvor der ellers er lagt op til en rolig start med en lille pil nedad.

Rapporteringerne for første kvartal begynder nemlig for alvor at skylle ind over skærmene i denne uge, og onsdag er den første rigtig store dag med tal fra bankerne Nordea, Sydbank og Spar Nord, mens også Royal Unibrew og Solar samt et par andre mindre selskaber afleverer regnskab.

Derfor kan regnskaberne meget vel blive afgørende for det endelige udfald. Tirsdag faldt C20 Cap-indekset 0,2 pct. til 995,75 - særligt trukket ned af Novo Nordisk.

I USA var retningen blandet tirsdag, hvor to ud af tre ledende indeks endte i små plusser, og i Asien er der umiddelbart små fald onsdag morgen. Futures for de store europæiske indeks peger desuden også på små fald fra start.

Allerede tidligt på morgenstunden rapporterede Nordea sine tal for første kvartal, og de viste sig lidt svagere end ventet på de øvre linjer, mens bundlinjen flugtede forventningerne i markedet ganske pænt.

Nordea hentede nettorenteindtægter på 1168 mio. euro i første kvartal, mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates havde regnet med 1224 mio. euro. Gebyrindtægterne var omvendt lidt bedre end ventet med 772 mio. euro mod ventet 751 mio. euro.

De samlede indtægter faldt under forventningerne med 2295 mio. euro mod ventet 2381 mio. euro, mens nedskrivningerne på udlån og de samlede omkostninger var lidt lavere end ventet.

Det medførte et nettoresultat på 782 mio. euro mod ventet 781 mio. euro blandt analytikerne.

Nordea har gennem den seneste periode været meget i søgelyset i sagen om skattely i Panama, og banken har ført drøftelser med en stribe relevante myndigheder siden offentliggørelsen af sagsakterne. Endnu er det dog for tidligt at konkludere noget, fortæller Nordea i regnskabet.
Bankaktien steg med 0,5 pct. til 64,55 kr. i tirsdagens handel.

Sydbank, der ligeledes rapporterer tal for første kvartal onsdag, venter for hele 2016 en flad udvikling i handels- og basisindtjeningen, mens nedskrivningerne ventes at blive lavere end sidste år.

Kollegaen Spar Nord venter en basisindtjening før nedskrivninger på 1,1 mia. kr. - og nedskrivningerne i sig selv ventes at blive på niveau med sidste år.
Sydbank-aktien steg tirsdag med 1,6 pct. til 181,60 kr., mens Spar Nord faldt med 0,9 pct. til 55,50 kr.

Royal Unibrew, der også afleverer regnskab onsdag, har fået sig en ny storaktionær i form af den amerikanske kapitalforvalter Blackrock, der har købt yderligere op og nu ejer 5,40 pct. af aktierne og stemmerne i bryggeriet.

Unibrew venter i 2016 en omsætning på 6150-6400 mio. kr. samt et driftsresultat (EBITDA) på 1190-1290 mio. kr.
Aktien faldt tirsdag med 0,8 pct. til 295,20 kr.

Solar fastholdt i sit regnskab sine forventninger om hverken markedsvækst eller organisk vækst i 2016. Driftsresultatet (EBITA) ventes fortsat at blive på niveau på 2015.

Selve regnskabet for første kvartal viste en fremgang i omsætningen til 2656 mio. kr. fra 2645 mio. kr. i første kvartal sidste år, mens driftsresultatet (EBITA) faldt til 52 mio. kr. fra 60 mio. kr.

Solar-aktien faldt 0,1 pct. til 342,50 kr. tirsdag.

Også proteseproducenten Össur, der tirsdag steg 0,6 pct. til 26,05 kr., og Dantherm, som faldt 3,3 pct. til 1,19 kr., afleverer regnskaber onsdag.

Tilbage blandt elitepapirerne kan der desuden komme opmærksomhed omkring A.P. Møller-Mærsk endnu en gang. Analysehuset Fearnleys har løftet sin anbefaling af aktien til "køb" fra "akkumuler", mens kursmålet er fastholdt på 11.500 kr.

Mærsks B-aktie faldt med 0,6 pct. til 9280 kr. tirsdag.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen