Berlingske Business

Aktier: Reduceret renteforventning gav rekord i Dow og S&P

518903251.jpg

De amerikanske aktiekurser ramte rekordniveauer for såvel Dow Jones som S&P 500 fredag, efter at svage økonomiske data vurderedes at reducere sandsynligheden for flere renteforhøjelser i år.

Et fald i de finansielle aktier begrænsede dagens gevinster, selv om JPMorgan og flere andre storbanker leverede kvartalsresultater, der overgik Wall Streets forventninger.

S&P 500-indekset sluttede med en gevinst på 0,5 pct. i rekorden 2459,27. Det tunge Dow Jones-indeks lukkede i rekord for tredje dag i træk efter en stigning på 0,4 pct. til 21.637,44. Nasdaq-indekset fortsatte også de gode takter og sluttede dagen med en stigning på 0,6 pct. til indeksværdien 6312,47.

Ugens afkast er dermed på 1 pct. for Dow Jones, 1,4 pct. for S&P og 2,6 pct. for Nasdaq.

Mandag morgen ligger de asiatiske markeder blandede. De amerikanske futures ligger samtidig med marginale udsving tæt på nul.

Fredagens stærkt imødesete data for kerneforbrugerpriserne, der fraregner fødevare- og energipriserne og dermed udgør en af Federal Reserves foretrukne inflationsindikatorer, viste en stigning på 0,1 pct. i juni i forhold til måneden før og på 1,7 pct. i forhold til juni sidste år.

Analytikerne havde ventet stigninger på henholdsvis 0,2 pct. og 1,7 pct.

Også detailsalget vendte den tunge ende nedad. Salget faldt 0,2 pct. på månedsbasis, mens økonomerne havde estimeret en stigningstakt på 0,1 pct.

Og selv om det svage bil- og benzinsalg fraregnes, var der en tilbagegang i detailsalget på 0,1 pct. mod analytikernes estimerede fremgang på 0,4 pct.

»Dataene peger på en fortsættelse af den forholdsvis imødekommende pengepolitik, som tydeligvis har tjent markedet godt i løbet af de sidste par år. Så for så vidt angår markedet, er det mere af det samme,« vurderer makrostrateg Lee Ferridge fra State Street Global Markets i Boston over for Reuters.

Forbrugertillidsindikatoren fra University of Michigan gav heller ikke anledning til øget optimisme, idet indekset for juli faldt til 93,1 fra 95,1 måneden før.

Analytikere havde ventet en tilbagegang til indeks 95,0.

Eneste positive data var industriproduktion, der med en stigning på 0,4 pct. i juni overgik økonomernes estimerede stigningstakt på 0,3 pct.

618980942.jpg

Svage data vendte underindeks rundt

Sandsynligheden for en renteforhøjelse i december faldt ifølge futuresmarkedet fredag til 48 pct. fra 55 pct. sent torsdag.

De rentefølsomme ejendomsaktier blev dagens topscorer med en sektorstigning på 1,1 pct., mens de ligeledes rentefølsomme - men med modsat fortegn - finansaktier lukkede i bunden af S&P-sektoropgørelsen.

Det var trods pæne regnskaber fra såvel JPMorgan, Wells Fargo og Citigroup, der alle slog analytikernes resultatforventninger.

Men investorerne havde ønsket at se endnu bedre resultater og høre flere positive udsagn om perspektiverne, og JPMorgan faldt 0,9 pct., mens aktierne i Citigroup sivede 0,4 pct., og Wells Fargo dykkede 1,1 pct.

»De sidste par uger har de finansielle aktier givet et stærkt afkast. Det er bare lidt udsalg efter regnskaberne, men efterfølgende er der efterspørgsel igen på grund af det gode kvartal,« mener investeringsrådgiver Peter Tuz fra Chase i Virginia ifølge Reuters.

/ritzau/FINANS

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen