Berlingske Business

Aktier: Positive regnskaber fra Danske Bank og Ørsted

Regeringens energipolitik på trapperne Horns Rev 2
Energiselskabet Ørsted kom igennem første kvartal af 2018 med en højere indtjening end i samme kvartal året forinden. Foto:

Det danske aktiemarked ventes at åbne i en positiv atmosfære med fokus på Danske Bank og Østed, der begge er kommet med gode regnskaber for første kvartal, inden fondsbørsens åbning.

Udover de to store C25-selskaber kommer Glunz og Nordfyns Bank med friske regnskabstal.

Det amerikanske aktiemarked bevægede sig i let positiv retning efter dansk børslukketid onsdag, og torsdag har der været positive vinde over markedet efter solide regnskaber fra flere af de store udenlandske selskaber med Facebook, Visa og sydkoreanske Samsung i front.

Det smitter af på den tyske DAX-future og den britiske FTSE-future, der begge stiger - om end marginalt.

Samlet set peger det på en positiv åbning i det danske C25-indeks, der onsdag faldt 1,2 pct. til 1110,62.

REGNSKABER DOMINERER

Danske Bank har fremlagt regnskab for de første tre måneder af 2018. Bankens indtægter skuffer med et fald til 11,5 mia. kr. fra 12,6 mia. kr. i første kvartal sidste år og analytikernes estimerede 11,9 mia. kr.

Men nedskrivningerne på udlån, som udgjorde en indtægt på 330 mio. kr. mod en estimeret udgift 19 mio. kr. redder nettoresultatet, der viser et overskud efter skat på 4873 mio. kr. mod 5530 mio. kr. i samme periode sidste år.

Analytikerne estimerede et overskud på 4838 mio. kr. ifølge Ritzau Estimates.

estland vito Tallinn Danske Bank

Danske Bank fastholder forventningerne til 2018 om et nettoresultat på 18-20 mia. kr., mens analytikerne forud for regnskabet ventede et nettoresultat på 19,9 mia. kr.

I 2017 realiserede banken et nettoresultat på 20,9 mia. kr.

Danske Bank faldt onsdag 3,1 pct. til 218,80 kr.

HØJERE INDTJENING I ØRSTED

Energiselskabet Ørsted kom igennem første kvartal af 2018 med en højere indtjening end i samme kvartal året forinden.

Omsætningen steg til 19,8 mia. kr. fra 16,5 mia. kr. i første kvartal sidst år, og driften gav et overskud på 5,5 mia. kr. mod 3,3 mia. kr. i 2017.

Flere nye vindmølleparker i drift trækker overskuddet op, og koncernen overrasker med en opjustering af forventningerne til hele året, hvor driftsoverskuddet før af- og nedskrivninger, EBITDA, estimeres til 12,5-13,5 mia. kr. for de fortsættende aktiviteter.

Tidligere ventede Ørsted et driftsoverskud 12-13 mia. kr. på den post.

Ørsted lukkede onsdag 0,5 pct lavere i 390 kr.

Overskud i Ørsted

Blandt sidepapirerne kommer Nordfyns Bank med regnskab for første kvartal. Banken har gjort det godt de seneste år og første kvartal vil næppe ændre på den udviking. Banken venter i 2018 en basisindtjening i niveauet 45-60 mio. kr.

Nordfyns Bank sluttede onsdag i 980 kr. efter en stigning på 3,7 pct.

Også Glunz er med i dagens regnskabsbølge. Selskabet kommer med regnskab for tredje kvartal og venter i 2017/18 en omsætning på 260 mio. kr. og et driftsresultat før af- og nedskrivninger samt ekstraordinære poster, EBITDA, på 38 mio. kr.

Aktien i Glunz faldt 2,8 pct. onsdag til 70,50 kr.

Sydbank har fået et lille skulderklap fra analytikerside efter det skuffende regnskab for første kvartal onsdag. 5 kr. er lagt til kursmålet af ABG, det nu vurderer aktien til 245 kr. Anbefalingen er uændret på hold.

Sydbank faldt 3,6 pct. oven på onsdagens regnskab. Aktien lukkede i 234 kr.

ÖSSURS OMSÆTNING STEG 8 PCT.

Össur skal stå til regnskab for udvikingen i det seneste kvartal, der blev fremlagt onsdag aften. Koncernen fastholdt forventningerne efter en omsætningsstigning på 8 pct. til 142 mio. dollar i første kvartal i år.

Driftsoverskuddet, EBITDA, på 20 mio. dollar var uændret i forhold til første kvartal i 2017, mens bundlinjen landede på 10 mio. dollar som sidste år.

Össur faldt 0,7 pct. til 27,20 kr. i onsdagens handel.

Dansk Supermarked

/ritzau/FINANS

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen