Berlingske Business

Aktier: Plus til C25 trods hug til Bavarian efter regnskab

b nordic
Bavarian Nordic har før markedsåbning offentliggjort årsregnskab, og det viser for 2017 en stigning i omsætningen og resultatet af primært drift (EBIT). For 2018 venter selskabet imidlertid tilbagegang, og det medvirker til at sende aktien ned med 4,2 pct. til 238,30 kr.

Bavarian Nordic falder efter at have afleveret årsregnskab for 2017, og dermed går biotekselskabet mod den generelle strøm på det danske aktiemarked mandag morgen, hvor der er overvejende positiv stemning.

Efter nogle minutters handel stiger det ledende danske aktieindeks, C25, med 0,3 pct. til indeks 1142,01. Dermed ser fredagens indekstab på 0,1 pct. ud til at blive mere end indhentet.

Mandagens gode stemning kommer, efter at der i både USA og Asien har været aktiestigninger på baggrund af fredagens stærke amerikanske arbejdsmarkedsrapport, der viste en større jobskabelse end ventet, mens de gennemsnitlige lønninger steg lidt under forventningen blandt økonomerne.

»Fredagens amerikanske jobrapport var så god, som man i sin fantasi kunne forestille sig. Det var ikke kun jobskabelsen, som investorerne og økonomer jubler over, men kombinationen af jobskabelse, arbejdsløshedsprocenten og lønvæksten. Det bliver ikke bedre,« siger investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet

bavarian

Herhjemme har Bavarian Nordic før markedsåbning offentliggjort årsregnskab, og det viser for 2017 en stigning i omsætningen og resultatet af primært drift (EBIT). For 2018 venter selskabet imidlertid tilbagegang, og det medvirker til at sende aktien ned med 4,2 pct. til 238,30 kr.

»2018-prognosen er lidt til den svage side, men et eventuelt negativt syn på regnskabet kan blive begrænset af, at det til dels skyldes lidt højere omkostninger til forskning og udvikling, som biotekselskaber jo er afhængige af for udvikling af nye midler,« siger senioranalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank.

Blandt de andre eliteselskaber er Nordea mest stigende med et plus på 1,2 pct. til 71,62 kr. Det sker uden selskabsspecifikke nyheder mandag morgen. Også Vestas og Ørsted er med til at trække eliteindekset op med plusser på henholdsvis 0,9 og 0,8 pct. til 435,50 kr. og 388,40 kr. Ingen af selskaberne har ligeledes haft selskabsspecifikke nyheder mandag morgen.

12BUSMireia-Gomez-Angelsats.jpg

Uden for C25-indekset vil der senere mandag komme regnskab fra Parken, der offentliggør sine resultater for det forgangne år. Inden regnskabet stiger aktien med 2,3 pct. til 70,60 kr.

Endelig er investorernes blik også vendt mod Royal Unibrew, som sent fredag fik løftet kursmålet af Handelsbanken til 400 kr. fra 345 kr., mens anbefalingen fortsat er hold. Det fremgår af Bloomberg News. Bryggeriaktien stiger med 0,7 pct. til 399,80 kr.

 

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen