Berlingske Business

Aktier: Pandora og Ambu i fokus i ventet negativ åbning

US-ECONOMY-STOCKS-CLOSING
Pandora og Ambu kan mandag morgen komme til at udgøre pejlemærker i en ventet negativ åbning af det danske aktiemarked, efter at analytikere har haft øjne på selskaberne. Foto:

Pandora og Ambu kan mandag morgen komme til at udgøre pejlemærker i en ventet negativ åbning af det danske aktiemarked, efter at analytikere har haft øjne på selskaberne.

Mandag morgen falder futures for de ledende amerikanske indeks med 0,4-0,6 pct., og futuren for det tyske Dax-indeks viser fald på 0,3 pct. efter i øvrigt brede fald på de asiatiske markeder mandag.

Dermed tyder det også på en negativ åbning herhjemme, hvor C25-indekset fredag sluttede ugen af med en stigning på 0,5 pct. til 1124,37.

Fredag eftermiddag bekendtgjorde den amerikanske præsident Donald Trump på Twitter, at den europæiske bilindustri muligvis kan se frem til en øget told på 20 pct. på køretøjer eksporteret til USA.

Siden har avisen Wall Street Journal kunne fortælle, at Trump planlægger at udelukke kinesiske virksomheder fra at investere i amerikanske teknologiselskaber og at blokere for teknologieksport til Kina.

»Ugen begynder med en negativ indledning med udgangspunkt især i de fortsatte handelspolitiske stridigheder mellem USA og især Kina, men potentielt mellem USA og resten af verden,« skriver Per Hansen, der er investeringsøkonom hos Nordnet, i en kommentar.

AMBU FÅR NY DÆKNING

Det amerikanske finanshus JPMorgan har indledt dækning af medicoselskabet Ambu, der i sidste uge blev en del af det fine selskab i C25. Anbefalingen lyder »overvægt« og et kursmål på 312 kr., viser data fra Bloomberg News.

Ambu-aktien faldt 0,8 pct. til 210,60 kr. fredag efter et fald på 10,2 pct. torsdag og en stigning på 9,2 pct. onsdag. Aktien er fortsat steget med omkring 90 pct. siden nytår.

Analytikerne hos Morgan Stanley har kigget nærmere på smykkeselskabet Pandora og sænket kursmålet med 23,6 pct. til 535 kr. fra 700 kr., viser data fra Bloomberg News. Der er dog ikke pillet ved »ligevægt«-anbefalingen. Aktien steg 0,8 pct. til 487,80 kr. fredag.

NOVO SLÅR KONKURRENT

Novo Nordisk kombinationsmiddel Xultophy til behandling af type 2-diabetes er bedre til at regulere blodsukkeret end et middel fra konkurrenten Sanofi, når det blev givet som supplement til et diabeteslægemiddel i tabletform.

Det fremgår af resultaterne fra et studie, der går under navnet DUAL IX, skriver den danske medicinalgigant i en pressemeddelelse, i forbindelse med at studiet lørdag blev præsenteret på den årlige kongres i det amerikanske diabetesselskab, American Diabetes Association, i Orlando.

Nordea har i øvrigt hævet kursmålet for Novos aktie med 16 kr. til 380 kr., fremgår det af Bloomberg News. Fredag steg Novo Nordisk 0,6 pct. til 301 kr.

Lundbeck kan fortælle, at medicinalselskabet indleder et nyt fase 1-studie med et potentielt nyt middel mod Parkinsons.

Midlet Lu AF28996 vil blive undersøgt i raske frivillige som den første del af den kliniske udvikling, fremgår det af en pressemeddelelse fra det danske medicinalselskab mandag. Forsknings- og udviklingsdirektør Anders Gersel Pedersen håber, at midlet vil kunne give bedre symptomkontrol i fremtiden.

»Dette middel har potentialet til signifikant at forbedre livet for patienter med Parkinsons, hvoraf mange i dag ikke har effektive behandlingsmuligheder,« siger han i meddelelsen.

Lundbeck steg 0,9 pct. til 474,10 kr. fredag.

DANSKE BANK VAR BANKFORBINDELSE VED ULOVLIGT VÅBENSALG

Berlingske kan fortælle, at der i 2009 blev beslaglagt mere end 35 ton ulovlige nordkoreanske missiler, granater og konventionelle våben til en værdi af 18 mio. dollar i en thailandsk lufthavn. Nu viser det sig, at Danske Bank i Estland var bankforbindelse for firmaet bag våbentransporten.

Danske Bank steg fredag 0,5 pct. til 206,70 kr.

For transportaktierne i A.P. Møller-Mærsk og DSV kan ugen også blive indledt negativt, da den mulige handelskrig stadig spøger. Det kan presse aktierne, der traditionelt set bliver presset, når der skabes bump på vejen for verdenshandlen.

Mærsk faldt fredag 2,8 pct. til 8910 kr., mens DSV dalede med 1,4 pct. til 523,60 kr.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen