Berlingske Business

Aktier: Novozymes til vejrs i lettere positivt marked

novozymes
Foto:

Det danske aktiemarked startede onsdag morgen ud i røde tal, men efter knap 10 minutters handel har eliteindekset rettet sig og går en anelse op.

Kort efter onsdagens børsåbning stiger eliteindekset, C20 Cap, således 0,1 pct. til 1014,50.

Tirsdag strøg aktierne i grønt i takt med stigningen i olieprisen, der i øjeblikket dominerer udviklingen på de globale aktiemarkeder. C20 Cap-indekset sluttede i 1013,01 efter en stigning på 1,7 pct. i forhold til mandagens lukkeniveau. Det var 14 dage siden, at indekset sidst lå over 1000-niveauet.

REGNSKAB FRA NOVOZYMES

På selskabssiden samler opmærksomheden sig om Novozymes, der inden børsåbningen fremlagde regnskab for første kvartal. Selskabet klarede sig nogenlunde som ventet med et resultat af primær drift (EBIT) på 950 mio. kr., mens bundlinjen er lidt bedre end ventet. Nettoresultatet landede på 745 mio. kr. mod analytikernes forventninger om et resultat på 709 mio. kr.

Novozymes nedjusterer desuden forventningerne til væksten målt i danske kroner til 1-3 pct. mod tidligere 3-5 pc.t som følge af lavere valutakurser. De øvrige forventninger fastholdes. Aktien stiger 2,4 pct. til 310,60 kr.

Biotekselskabet Genmab løber også med opmærksomhed, da det fra morgenstunden opjusterede forventningerne til 2016 på grund af et "robust" salg af kræftmidlet Darzalex. Selskabet venter nu, at nettoomsætningen i år vil lande i intervallet 925-975 mio. kr. Det giver en stigning på 100 mio. kr. i forhold til de tidligere udmeldte resultatforventninger. Det bliver belønnet af investorerne, der sender aktien op med 1,2 pct. til 978 kr.

Vestas-aktien ligger stort set uændret i 451 kr. på trods af, at Société Générale før børsåbningen hævede kursmålet til 470 kr. fra 430 kr. og fastholdt anbefalingen "hold".

MOLS-LINIEN BLIVER PÅ BØRSEN

Uden for eliteindekset er Mols-Linien i søgelyset, da selskabet sent tirsdag måtte meddele, at den planlagte afnotering 21. april er suspenderet indtil videre.

Nasdaq OMX har givet grønt lys til afnoteringen, men en gruppe småaktionærers klage over beslutningen til Erhvervsankenævnet har fået opsættende virkning. Erhvervsankenævnet har dog endnu ikke taget stilling til, om fondsbørsens beslutning er korrekt eller ej. Mols-Liniens aktie stiger 19,7 pct. til 76 kr.

Tirsdag kunne Bavian Nordic oplyse, at et fase 1-studie har vist, at en kombination af en Johnson & Johnson-vaccine og en Bavarian-booster mod ebola har effekt. Onsdag starter aktien med en stigning på 1,7 pct. til 274,50 kr.

Før børsåbningen fremlagde Ringkjøbing Landbobank regnskab for årets første kvartal. Banken kom pænt i gang med 2016, hvor gebyrindtægterne ganske vist gik tilbage, hvilket også smittede af på de nedre linjer i resultatopgørelsen.

Trods det lave renteniveau voksede nettorenteindtægterne dog en smule, mens nedskrivningerne fortsat er på skrump, og alt i alt indikerer det en sund portefølje. Selskabet fastholder desuden forventninger til 2016 om et basisresultat på 475-575 mio. kr. Bankaktien stiger 0,7 pct. til 1377 kr.

Også Fast Ejendom kommer onsdag med regnskab for første kvartal. Før offentliggørelsen ligger aktien uændret.

Der fragår desuden udbytte hos Cbrain på 0,10 kr. Tirsdag kom selskabet med en periodemeddelelse for første kvartal, og aktien stiger onsdag 0,7 pct. til 44,50 kr.

/ritzau/FINANS

 

Cecilie Veile +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen