Berlingske Business

Aktier: Novo og Vestas balancerer C20 omkring status quo

Investeringsbanker: Novo Nordisk har sovet i timen
Arkivfoto. Med Vestas i toppen og Novo Nordisk i bunden balancerer det danske toneangivende C20 Cap-indeks onsdag middag tæt på status quo. I forhold til tirsdagens slutniveau er indekset faldet med marginale 0,1 pct. til 956,34. Foto:

Med Vestas i toppen og Novo Nordisk i bunden balancerer det danske toneangivende C20 Cap-indeks onsdag middag tæt på status quo. I forhold til tirsdagens slutniveau er indekset faldet med marginale 0,1 pct. til 956,34.

Novo Nordisk-aktien trækker negativ opmærksomhed, efter at Berlingske Business i dagens avis skriver, at medicinalkoncernens milliardstore forretning inden for blødermedicin - hæmofili - risikerer at blive ramt, hvis schweiziske Roche i slutning af 2017 kommer med et nyt konkurrerende produkt. Novo Nordisk har allerede berettet, at Roche var på vej med studiet. Det skete i august i forbindelse med præsentationen af regnskabet for første halvår af 2016.

I 2015 solgte Novo Nordisk hæmofiliprodukter for 10,6 mia. kr.

Novo-aktien ligger onsdag middag 1,3 pct. lavere i 221 kr.

23BUSPix-Christoph-Franz-fr.jpg

BLØDERE TRUMP GAVNER VESTAS

Vestas stiger 2,4 pct. til 442,20 kr. uden baggrund i selskabsspecifikke nyheder. Men den nyvalgte amerikanske præsident, Donald Trump, dæmper i et stort interview med New York Times sin hårde retorik i klimaspørgsmålet og afviser nu ikke at blive i klimaaftalen fra Paris. Under indtryk af Trumps stejle holdning i klimaspørgsmålet under valgkampen dykkede netop Vestas-aktien, da det viste sig, at Trump bliver USA's næste præsident. Det står dog fortsat klart, at Trump ikke er begejstret for vindmøller.

Men ellers er det de beskedne udsving, der præger onsdagens aktiemarked, som dermed fortsætter de seneste dages udvikling - eller mangel på samme:

USA-STOCKS/

AFVENTER KOMMENDE BEGIVENHEDER

- Historien er lidt den samme, som den har været nu gennem en række dage. Vi har været gennem en 14-dages periode, hvor vi, specielt efter at Trump havde vundet præsidentvalget, så en aktiereaktion. Men siden har aktiemarkedet ligget fuldstændig uændret, mens reaktionen mest har været på rente- og valutamarkedet. Markedet danser på stedet og afventer næste træk, konstaterer aktiestrateg i Formuepleje Otto Friedrichsen.

- Men der er en underliggende positiv makroøkonomisk udvikling i øjeblikket, bemærker han med henvisning til fremgang i formiddagens PMI-indeks fra eurozonen.

De næste væsentlige begivenheder, der kan sætte en udvikling i gang i aktiemarkedet, kan ifølge Otto Friedrichsen vise sig at blive mødet mellem de olieeksporterende lande, Opec, i næste uge, det italienske valg 4. december, og indsættelsen af Donald Trump på præsidentposten i januar, hvor det vil blive klarere, hvilken politik han faktisk vil føre.

Med i bunden af onsdagens C20-indeks ligger Coloplast, der har fået et sænket kursmål fra tyske Berenberg til 400 kr. fra tidligere 440 kr., mens anbefalingen "sælg" fastholdes, fremgår det af en analyse. Finanshuset peger blandt andet på, at marginerne ser ud til at stagnere for Coloplast i 2017 - hvilket selskabets forventninger til 2016/17 for nylig også cementerede. Og derfor er aktien for dyr, mener Berenberg.

Coloplast-aktien ligger 0,9 pct. lavere i 440,30 kr.

USA-STOCKS/

GENMAB LØFTET

Omvendt har Genmab fået løftet kursmålet til 1900 kr. fra 1650 kr. af analytikerne hos Bryan Garnier & Cie tirsdag aften efter endnu en markedsføringstilladelse i USA til Darzalex, så kræftmidlet fremover vil kunne benyttes tidligere i behandlingen af knoglemarvskræft. Det fremgår af Bloomberg News. Aktien er onsdag middag løftet 0,2 pct. til 1253 kr.

Blandt sidepapirerne er Vestjysk Bank kommet med regnskab for årets tredje kvartal. Banken opjusterer forventningen til et basisresultat før nedskrivninger på 400-450 mio. kr. fra tidligere 350-400 mio. kr. Men bankaktien falder 4,2 pct. til 11,30 kr.

Royal Unibrew kommer med sit kvartalsregnskab efter børslukketid onsdag eftermiddag. Forinden stiger aktien 1,3 pct. til 295,60 kr. Danmarks næststørste bryggeri venter for 2016 en omsætning på 6275-6450 mio. kr. samt et driftsresultat på 1240-1290 mio. kr. Driftsresultatet ventes at blive 935-985 mio. kr.

Den grafiske koncern F.E. Bording, der blandt andet også laver markedsføring og medierådgivning for virksomheder, kommer også med regnskab. Selskabet venter i 2016 en omsætning på 630 mio. kr. og et driftsoverskud før skat, renter samt af- og nedskrivninger, EBITDA, på 55 mio. kr. Aktien er endnu ikke handlet.

Genmab logo PR-foto Genmab A/S

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen