Berlingske Business

Aktier: Novo og GN fører an efter regnskaber i positivt marked

699955180.jpg
Både indekstunge Novo Nordisk og GN belønnes fyrsteligt for morgenens leverede regnskaber og er med til at trække eliteindekset op.

Både indekstunge Novo Nordisk og GN belønnes fyrsteligt for morgenens leverede regnskaber og er med til at trække eliteindekset op.

C25-indekset stiger med 1,2 pct. til 1130,65, hvilket er lidt højere end de øvrige markeder i Europa, når der ses bort fra Tyskland, der holdt lukket tirsdag og stiger det samme.

NOVO I FIN FORM

Novo stiger 4,7 pct. til 308,25 kr. efter at have leveret et regnskab, der generelt overraskede.

»Novo leverede stærkt på omsætning, indtjening og bruttomarginen var flot,« siger afdelingsdirektør i Sydbank Ole Kjær Jensen til Ritzau Finans.

Han tænker også, at enkelte investorer måske har ligget short i aktien og dækker ind, men ser stigningen som fuldt fortjent.

Sundhedsreformen i USA i 2019, som nogle fremhæver, burde ikke overraske.

»Novo Nordisk venter, at koncernens salg i 2019 vil blive negativt påvirket med 1-2 pct. som følge af ændring af Medicare,« skriver selskabet i regnskabet.

»Der er jo en grund til det fald som Novo har oplevet. Det har ikke kun været relateret til dollar-svækkelsen,« vurderer afdelingsdirektøren.

Endelig påpeger han opjusteringen fra medicinalgiganten også er en positiv faktor, der sagtens kan forklare kursløftet.

GN I TOPFORM

GN stiger endnu mere og ligger i toppen af C25, efter også at have leveret et flot regnskab primært på audio-delen - headsets.

GN stiger 6,1 pct. til 234,50 kr.og er i højeste niveau siden 27. september 2000.

Ole Kjær Jensen vurderer at regnskabet er mere end godkendt.

»Audio leverer stærkt og det trækker GN-aktien op,« siger han Ole Kjær Jensen og fremhæver, at sammenlignes med konkurrenten på headset Plantronics, ser det ud til GN stjæler markedsandele.

»Høreapparatdelen skuffer måske lidt, men det opvejes af god indtjening fra forretningsområdet,« vurderer afdelingsdirektøren.

Kollegaen WDH er agterlanterne i C25 med et fald på 2 pct. til 241 kr. umiddelbart uden noget selskabsspecifikt nyt.

FLS LIGGER GODT OP TIL TAL

FLSmidth ligger godt op til regnskab, der offentliggøres til middag og med en stigning på 1,7 pct. til 390,20 kr. indtager aktien tredjepladsen.

Elon Musk

OGSÅ REGNSKABER BLANDT SIDEPAPIRERNE

Der er også leveret tal fra selskaber uden for den eksklusive C25-klub.

Spar Nord og D/S Norden har blandt andet leveret.

Spar Nord stiger 0,1 pct. til 69,30 kr., mens rederiet Norden falder 2,9 pct. til 111,40 kr.

Carlsberg, der leverede kvartalsopdatering tirsdag, har fået hævet kursmålet af Jefferies. Jefferies ser nu kursmålet til 703 kr. fra 675 kr. Det skriver Reuters. Anbefalingen er fortsat hold. Carlsberg-aktien stiger med 0,9 pct. til 700,40 kr. efter en stigning tirsdag på 0,4 pct.

257202382.jpg

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen