Berlingske Business

Aktier: NNIT fortsætter flyvende start

Novo Nordisks it-selskab, NNIT, har fået en flyvende start på sin tilværelse som selvstændigt børsnoteret selskab.

Fredag formiddag stiger aktien med knap 30 pct. efter at have været oppe med omkring 40 pct. helt fra åbningen.

Generelt er bevægelserne noget mere begrænsede herhjemme, hvor C20 Cap-indekset danser tæt omkring udgangspunktet fra torsdag, hvor indekset satte sin 15. lukkerekord i år. Ved 11.30-tiden falder indekset med 0,02 pct. til 942,66.

Blandt elitepapirerne afspejles noget af NNIT's børssucces i Novo Nordisk, der fortsat sidder på 25,5 pct. af aktierne i NNIT, mens også Novo A/S har 25,5 pct. af selskabet.

Det er dog NNIT i sig selv, der løber med alle overskrifterne. Interessen omkring børsnoteringen har været så massiv, at langt de fleste nye aktionærer blot har fået tildelt 24 aktier i selskabet. Tegningsordrer fra 3000 kr. til 3 mio. kr. er alle blevet reduceret til 24 aktier, svarende til de 3000 kr., mens der ved ordrer på over 3 mio. kr. er foretaget individuel tildeling.

Den massive interesse er dog til at tage at føle på, og NNIT-noteringen får fortsat handlerskærmene til at blinke kraftigt. NNIT-aktien koster 159,50 kr. - svarende til en stigning på 27,6 pct.

Introduktionssuccesen kan også mærkes i Novo Nordisks aktie, der stiger 1 pct. til 321,20 kr. Det svarer til en forøgelse af markedsværdien på knap 6,8 mia. kr. Til sammenligning er NNIT værdisat til omkring 4 mia. kr. efter sin indledende stigning.

I bunden af C20-regi finder man teleselskabet TDC, der falder med 2,4 pct. - eller med 1,30 kr. - til 52,70 kr. Der fragår fredag et udbytte på 1 kr. per aktie, og dermed er faldet reelt blot på 30 øre.

Vestas falder med 0,5 pct. til 278,50 kr. Vindmølleproducenten har ellers sikret sig en ordre på 50 (MW) megawatt til Tyskland. Ordren består af 15 styk V112-3,3 MW-møller, der skal leveres i tredje kvartal.


Blandt sidepapirerne er der desuden fokus til Schouw og Co., der har afleveret årsregnskab for 2014 før børsåbningen. Det viste fremgang på toplinjen og driften, mens selskabet også løftede sit udbytte.

Schouw omsatte for 11.784 mio. kr. sidste år mod 11.645 mio. kr. i 2013, mens driftsresultatet (EBITDA) steg til 1070 mio. kr. fra 1039 mio. kr. Schouw-bestyrelsen foreslår et udbytte på 8 kr. per aktie mod en udlodning på 6 kr. per aktie for regnskabsåret 2013.

Det er dog ikke nok til at tilfredsstille investorerne, og Schouw-aktien falder med 1,8 pct. til 333 kr.

Boconcept fortsætter derimod sin optur, der blev startet med et flot regnskab for tredje kvartal 2014/15 torsdag. Danske Markets har efterfølgende løftet sin anbefaling af aktien til "køb" fra "hold", mens kursmålet er skruet op til 110 kr. fra 75 kr.

Aktien stiger med 10,8 pct. til 92 kr. efter torsdagens stigning på 25,8 pct.

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen