Berlingske Business

Aktier: NKT og SAS blander sig i positiv handelsstart

2017 best year for Danish airports ever
SAS og NKT står i første række, når der gælder opmærksomhed på det danske aktiemarked fra start tirsdag. Foto:

SAS og NKT står i første række, når der gælder opmærksomhed på det danske aktiemarked fra start tirsdag.

Begge selskaber aflægger regnskab, omend det er for 1 kvartal og fjerde kvartal henholdsvis.

Men generelt er der lagt op til en positiv start, idet de amerikanske aktier fortsatte de gode takter efter dansk lukketid mandag, hvor C25-indekset lukkede med en stigning på 0,8 pct. i 1161,94.

I USA sluttede de store aktieindeks med plusser på mellem 1,1 pct. og 1,6 pct., og selv om futuresmarked står til at kappe 0,2 pct.point af stigningen, er der stadig plads til positive takter på de europæiske aktiebørser.

Udviklingen er tirsdag afspejlet i store dele af de asiatiske aktiebørser, og futures indikerer, at de positive tendenser vil ramme i Europa med mindre stigninger.

NAS

Den tyske DAX-future stiger 0,1 pct., mens den britiske FTSE-future stiger 0,2 pct.

NKT har offentliggjort regnskab for fjerde kvartal 2017. Fokus har grundet en periode med manglende ordrer koncentreret sig om, hvordan forventningerne til 2018 ser ud. Og her venter NKT en kabelforretnings-omsætning på 1,0-1,1 mia. euro og et driftsresultat (EBITDA) på ca. 90-110 mio. euro.

I fjerde kvartal var omsætningen i kabel 282 mio. euro svarende til en stigning på 47 pct. fra året før. Driftsresultatet blev på 34 mio. euro.

NKT faldt mandag 0,3 pct. til 238,60 kr.

SAS præsenterer årsregnskab

POSITIV OVERRASKELSE FRA SAS

SAS' regnskab for første kvartal af det skæve regnskabsår overrasker positivt med et langt indre underskud end ventet. Og SAS fastholder forventningerne om et overskud før skat og engangsposter på 1,5 til 2,0 mia. svenske kr.

I første kvartal var der underskud på denne post på 373 mio. svenske kr. svarende til næsten en halvering i forhold til året før.

SAS lukkede mandag med en stigning på 2,3 pct. til 15,24 kr.

SAS præsenterer årsregnskab

Danske Bank kan tiltrække sig uønsket opmærksomhed, efter at Berlingske Business tirsdag kan fortælle, at en whistleblower i Danske Bank i 2013 advarede top-ledelsen om, at den russiske præsident Putins familie brugte banken til hvidvask.

Danske Bank steg 0,6 pct. mandag til 250,10 kr.

SIEMENS GAMESA OVERHALER VESTAS

Siemens Gamesa har ifølge analysefirmaet Bloomberg New Energy Finance, BNEF, overtaget pladsen som verdens største vindmølleproducent fra Vestas, efter at det spansk-tyske selskab sidste år fusionerede og idriftsatte land- og havvindmøller med en samlet kapacitet på 9,52 gigawatt.

Men isoleret set på landmøller var Vestas dog fortsat størst. Vestas lukkede mandag med et plus på 0,3 pct. i 448,20 kr.

SAS præsenterer årsregnskab

Ejendomsselskabet Jeudan kommer med regnskab for fjerde kvartal. Koncernen venter driftsresultat før kurs- og værdireguleringer (EBVAT) på 600 mio. kr. på baggrund af en nettoomsætning på 1300 mio. kr.

Jeudan, der har mange solide regnskaber bag sig, sluttede mandag i 796 kr. efter en stigning på 0,5 pct.

Banknordik har fremlagt fjerdekvartals-regnskab tirsdag morgen. Banken levede op til den høje ende af forventningerne med er et resultat for 2017 før nedskrivninger, engangsposter, kursreguleringer og skat på 187 mio. kr. Forventningerne lød på 160-200 mio. kr.

Aktien steg mandag 0,9 pct. til 109 kr.

FILES-NORWAY-TRANSPORT-AVIATION-LOW-COST

Biotekselskabet Veloxis Pharma kommer med regnskab for fjerde kvartal, hvor der ventes et driftsunderskud på mellem 10 og 15 mio. dollar.

Veloxis Pharma-aktien øgede 0,8 pct. til 0,88 kr. mandag.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen