Berlingske Business

Aktier: Mindre fald efter fire festlige dage

Også i Europa er det dagen derpå efter den græske aftale tirsdag. Grækenland er trådt lidt i baggrunden, og markedet venter nu på regnskaber og på, at tiltagene og aftalerne bliver stemt igennem i de europæiske hovedstæder og ikke mindst i Athen.

Faldet i Europa er først på eftermiddagen tirsdag begrænset og kan også ses som en reaktion på fire dage med stigninger, hvor torsdag, fredag og mandag var med løft på omkring 2 pct.

Torsdag først på eftermiddagen ligger det brede Stoxx 600-indeks med et fald på 0,1 pct. til indeks 396.

- Der er lettelse, men ikke eufori (over den græske aftale, red.), siger seniorstrateg i NN Investment Partners Patrick Moonen til Bloomberg News.

Han vurderer også, at selv om der er en aftale med Grækenland, så er eksekveringsrisikoen fortsat høj, og der er mange forhindringer, som fortsat skal passeres, før man er i mål.

Regnskabssæsonen er så småt begyndt.

Den schweiziske transportkoncern Kuehne+Nagel, der kom igennem andet kvartal med øget indtjening på både drifts- og bundlinjeniveau, kører fra de fleste i tirsdagens aktiehandel.

Koncernens aktier i top blandt de små 200 aktier i Stoxx 600-indekset, der stiger. Aktien handles 3 pct. højere i 130,30 schweizerfranc.

Kursstigningen kommer på trods af, at omsætningen faldt i alle fire divisioner hos den schweiziske DSV-konkurrent - blandt andet på grund af valutamodvind i form af en styrket schweizerfranc samt faldende volumen i den store søfragtsdivision.

Usikkerhed om fremtiden gør dog, at Kuehne+Nagel dropper sine prognoser for volumenudviklingen resten af året.

Den svenske storbank SEB kom fint igennem sit andet kvartal, hvor blandt andet bundlinjen endte højere end ventet i markedet. Storbanken leverede et nettooverskud på 3,93 mia. svenske kr. mod et estimat på 3,50 mia. svenske kr. blandt analytikerne ifølge SME Direkt.

Nettorenteindtægterne blev øget til 4,63 mia. svenske kr., hvilket dog var et stykke fra de ventede 4,84 mia. svenske kr.

Omvendt endte gebyr- og provisionsindtægterne på 4,81 mia. svenske kr., hvor analytikerne i snit havde ventet 4,42 mia. skr.

Også med hensyn til tab på udlån var kvartalsregnskabet en positiv overraskelse. Storbanken tabte i kvartalet 220 mio. svenske kr. på debitorerne mod ventede tab på 312 mio. svenske kr. i følge SME Direkts estimater.

SEB-aktien sætter sig dog godt 2 pct. til 108,70 svenske kr. på børsen i Stockholm.

Derimod kvitterer investorerne for, at norske Gjensidige Forsikring tjente langt mere end ventet i andet kvartal.

Aktierne i forsikringskoncernen stiger med 2,5 pct. til 131,70 norske kr. og er dermed også med i toppen af Stoxx 600.

Toplinjen viste en vækst til 5188 mio. norske kr. fra 5062 mio. norske kr. i samme kvartal et år tidligere. Og combined ratio faldt helt ned til 79,4 mod en forventning om 87,6. Dermed var der skabt basis for et overskud før skat på 1640 mio. norske kr., hvor analytikerne ifølge SME Direkt kun havde forudset 1268 mio. norske kr.

Forventningerne til den europæiske bilsektor kan meget vel være overvurderede. Det skriver finanshuset Sanford C. Bernstein i et notat ifølge Bloomberg News, og det får bilaktierne til at trille ned over kanten.

- Den globale vækst er stagneret, og den kinesiske efterspørgsel ligeså, og det er nøglefaktorer i den den nylige vækst i industrien, skriver finanshuset ifølge Bloomberg News.

Peugeot bliver kørt over af investorerne med et fald i aktiekursen på 2,4 pct. til 17,97 euro., mens Renault ligger ude i nødsporet på børsen i Paris med et fald på 1,9 pct. til 90,21 euro.

BMW falder i Frankfurt med knap 1 pct. til 94,09 euro, mens producenten af blandt andet Mercedes, Daimler, falder 1,4 pct. til 82,33 euro.

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen