Berlingske Business

Aktier: Mærsk ses i fokus i marked uden klar retning

Mærsk-skibet på ret køl efter begivenhedsrigt 2017
Foto:

Futures peger umiddelbart i retning af små fald fra aktieåbningen i Europa fredag, selv om børserne i USA torsdag lukkede i plus og de asiatiske markeder generelt har været præget af positive tendenser i fredagens handel.

Baggrunden for den underliggende positive stemning i USA og Asien er et nordkoreansk tilbud om at stoppe atomvåben- og missilafprøvninger, samt at den amerikanske præsident, Donald Trump, har indvilget i at mødes med den nordkoreanske leder, Kim Jong-un.

Desuden annoncerede Donald Trump torsdag aften som ventet importtold på stål og aluminium, men Canada og Mexico er friholdt, ligesom andre kan blive fritaget, hvis de giver USA retfærdige handelsvilkår.

»Den mildere toldudgave med friholdelse af Canada og Mexico, udsigten til en diplomatisk løsning på en stor geopolitisk knast (Nordkorea, red) og bløde toner fra ECB-chef Draghi efter torsdagens møde har været med til at hæve humøret på aktiemarkederne,« skriver makroanalytiker Mathias Rømer Sproegel fra Sydbank i en morgenkommentar.

JAPAN-STOCKS

De europæiske børser viste også positive takter i torsdagens marked, men den tyske Dax-future peger i retning af et negativ åbning fredag i størrelsesordenen 0,2 pct. Det kan dog hænge sammen med lidt skuffende tyske nøgletal fredag morgen for eksporten og industriproduktionen i januar.

Herhjemme steg C25-indekset torsdag 1 pct. til 1139,57, hvilket var fjerde dag i træk med fremgang i indekset. A.P. Møller-Mærsk trak ellers ned med et fald på 1,1 pct. til 9370 kr. som følge af frygten for en handelskrig.

Donald Trump vedtog torsdag aften de varslede tariffer på importeret stål og aluminium, men friholdelsen af Canada og Mexico og muligvis også andre lande er umiddelbart blevet anset som et mindre afdæmpet indgreb end oprindeligt frygtet af finansmarkedet.

US-STOCKS-MARKETS-CLOSE

Udviklingen på handelsområdet vil fortsat være bringe fokus på Mærsk, som fredag også kan blive påvirket af de ugentlige ratetal på de vigtige containerruter fra Asien.

Fredag morgen kom der årsregnskab fra industrikonglomeratet Schouw & Co, og det var med en omsætningsfremgang på 19 pct. til 17,0 mia. kr. og et driftsresultat (EBIT) på 1093 mio. kr. mod 1038,5 mio. kr. i 2018.

I 2018 regner selskabet med at nå en omsætning på 18,1 mia. kr. og et EBIT-resultat på 1110-1250 mio. kr. Torsdag lukkede Schouws aktie 0,4 pct. højere i 649 kr.

Senere på dagen kommer der desuden regnskaber fra Skako og Fast Ejendom.

573121573.jpg

Investorerne skal også være opmærksomme på, at der fredag blandt C25'erne fragår et udbytte på 9 kr. i Ørsted og på 2 kr. i DSV. Ørsteds aktie steg torsdag 2,8 pct. til 388 kr., og DSV lukkede 3 pct. højere i 477,70 kr.

Uden for eliteindekset fragår et udbytte på 0,13 kr. i Össur og på 2,30 kr. i NNIT.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen