Berlingske Business

Aktier: Mærsk rider højest på den grønne bølge

Løftet at fortsat stigende oliepriser surfer Mærsk-aktierne højest på den grønne bølge, der ruller hen over de europæiske aktiemarkeder - herunder det danske - torsdag middag.

Sammen med en stigning i olieprisen på 1,3 pct. for Brent stiger A.P. Møller Mærsks B-aktie 3,5 pct. til 8440 kr. som den bedste præstation i C20 Cap-indekset er løftet til 990,41 eller 1,7 pct. højere end onsdagens slutniveau.

Dermed er tre dages tilbagegang i eliteindekset brudt, og baggrunden er ifølge aktiestrateg i Formuepleje Otto Friedrichsen fornyet risikovillighed og tiltro til, at centralbankerne kloden rundt står parat med pengepolitisk førstehjælp, hvor det måtte vise sig nødvendigt.

- Vi har set investorerne trække over i de klassiske sikre investeringer - guld, renter, yen, men samtidigt har vi også set aktierne stige. Normalt ville man samtidigt se aktier falde, fordi de er et risikoaktiv, men den divergens skal man, tror jeg, tolke derhen, at aktiemarkedet venter, at fra både den engelske og i høj grad også den europæiske centralbank vil der blive iværksat initiativer, som vil understøtte den økonomiske vækst fremadrettet, anfører Otto Friedrichsen.

Specielt for Mærsk-aktierne - men også bankaktierne - vurderer Otto Friedrichsen, at "Det er klart, at stemningsskifte og retningsændringer i de underliggende aktiver skal være med til at give aktiestigninger".

I Europa ligger energiaktierne i top, mens også de finansielle aktier har en af sine bedre dage. På det danske aktiemarked afspejler det sig i stigninger for de tre C20-banker på 2,3 pct. til 166,40 kr. for Danske Bank og på 2,3 pct. til 243,30 kr. for Jyske Bank. Nordea-aktien stiger 1,9 pct. til 53,50 kr. trods nedjustering af kursmålet for aktien til 62,84 kr. fra 73,17 kr. hos den svenske kollega Handelsbanken.

Guldprisen trækker torsdag 0,3 pct. op, og det det kan være en af årsagerne til en stigning i FLSmidth-aktien på 2,2 pct. til 236,60 kr. Ingeniørselskabet meddelte torsdag morgen, at det ændrer kommunikationspolitik, så det fremover kun er strategisk vigtige ordre, og ordrer, der skønnes at kunne påvirke resultatforventningerne, der vil blive offentliggjort i meddelelser til fondsbørsen. Tidligere havde FLSmidth en ordrestørrelse på 200 mio. kr. som grænse for, hvornår en ordre blev offentliggjort.

GN-aktien stiger 1,9 pct. til 121,60 kr., efter at selskabets største rival inden for headsets, amerikanske Plantronics, er blevet dømt til at betale en godtgørelse til det danske selskab på 3 mio. dollar i sagen om headsets til call-centre i USA. Sagen blev anlagt i 2012 af GN Store Nords headset-division.

Finanshuset Kepler Cheuvreux har genoptaget sin analysedækning af aktien i medicinalselskabet Novo Nordisk med anbefalingen "hold" og et kursmål på 352 kr., fremgår det af data fra Bloomberg News.

Kepler Cheuvreux indstillede dækningen af Novo Nordisk 1. marts og har siden ikke haft dækning af aktien. Dengang havde finanshuset anbefalingen "køb" og et kursmål på 430 kr. 1. marts kostede en aktie i Novo Nordisk 362,20 kr., og torsdag middag stiger medicinalpapiret med 1,5 pct. til 364,70 kr.

MHI Vestas Offshore Wind, der er 50 pct. ejet af Vestas, har modtaget en fast og ubetinget ordre på 49 V164-8,0 MW-vindmøller med en total kapacitet på 406 MW til offshore-projektet Horns Rev 3 i Danmark. Vindmølleaktien stiger 1,7 pct. til 441,30 kr.

Storbanken HSBC har indledt dækning af Genmab-aktien, og det er med de kritiske briller på. Ifølge data fra Bloomberg News siger HSBC "reducér" til sine investorer, når det gælder Genmab-aktien, og banken sætter et kursmål på 613 kr. Aktien stiger 0,8 pct. til 1198 kr. i bunden af C20-indekset.

Uden for C20 Cap er SAS kommet med trafiktal for juni, som viste en stigning på 7,9 pct. i passagertrafikken, Samtidigt har HSBC regnet sig frem til et nyt reduceret kursmål på 7,47 kr. mod tidligere 7,89 kr. for aktien. SAS falder 0,8 pct. til 13,30 kr.

HSBC har også set på det dansk-britiske sikringsselskab G4S, og det har medført et ordentligt indhug i det langsigtede syn på aktien. HSBC barberer kursmålet ned med næsten 27 pct. til 14,36 kr., viser data fra Bloomberg News.

HSBC fastholder dog anbefalingen "hold" af aktien, der siden årsskiftet er faldet med omkring 35 pct. Aktien falder torsdag med 0,3 pct. til 15,33 kr.

/ritzau/FINANS

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen