Berlingske Business

Aktier: Mærsk og bankerne sikrede plus til C20 Cap

MAERSK-SHIPPING/
Foto:

A.P. Møller-Mærsk og flere af bankerne var tirsdag med til at sikre fremgang for C20 Cap, som dog ikke helt kunne matche stigningerne på børserne i London, Paris og Frankfurt.

Det danske eliteindeks endte 0,3 pct. højere i 1018,57, mens de ledende indeks i Tyskland og Frankrig lå 1,2-1,5 pct. højere, og markedet i London på ny skilte sig ud med en stigning på næsten 2 pct. hjulpet af en yderligere svækkelse af pundet.

- Aktierne har ligget fint hele dagen i Europa, hvor banksektoren klarer sig fornuftigt. Deutsche Bank, som bliver fulgt nøje, stiger pænt, efter at der er faldet lidt ro på i forhold til den panikagtige stemning i slutningen af sidste uge, siger aktiestrateg Otto Friedrichsen fra Formuepleje.

Deutsche Bank var ved dansk børslukketid steget 3,5 pct., og generelt trak sektoren op på hele kontinentet. Herhjemme toppede Jyske Bank i C20 med en stigning på 1,3 pct. til 317,60 kr., og Nordea fulgte efter med et plus på 1,1 pct. til 68,40 kr.

- Nordea fortsætter lidt af udviklingen fra mandag, hvor de svenske myndigheder var ude med deres krav til kernekapital fremadrettet, noterer Otto Friedrichsen. Nordea-aktien steg mandag 3,8 pct. efter det svenske finanstilsyns vurdering af bankens kapitalbehov.

Danske Bank steg tirsdag i øvrigt 0,3 pct. til 193,90 kr.

De europæiske olie- og gasaktier klarede sig også pænt efter en fortsættelse af de seneste dages olieprisstigninger. Prisen på en tønde brent-olie rundede tirsdag 51 dollar efter fem dage i træk med stigninger.

Det er en udvikling, der smitter positivt af på A.P Møller-Mærsk, hvis B-aktie da også steg 0,8 pct. til 9735 kr.

NOVO RETTEDE SIG

Novo Nordisk lå til at falde for tiende gang ud af de seneste 11 handelsdage, men sidst på dagen klemte aktien sig dog over stregen og lukkede 0,1 pct. højere i 271,70. I år er aktien dog faldet hele 32 pct. Udsigten til prisfald på det amerikanske diabetesmarked har på det seneste fået investorerne til at sælge massivt ud af aktien.

Tirsdag kom det frem, at det amerikanske finanshus Sanford C. Bernstein har sænket sit kursmål for Novo Nordisk til 310 kr. fra 345 kr., mens anbefalingen "market perform" blev gentaget.

Uden for C20 sprang Nets, som havde første handelsdag på børsen 23. september, i øjnene med en stigning på 2,4 pct. til 144,40 kr.

- Efter at Nets har haft en lidt svær start som børsnoteret selskab, er aktien faktisk kommet rigtigt godt igen. I forhold til mange investorers forhåbninger havde aktien en lidt skuffende første dag, hvilket efterfølgende medførte en ganske solid omsætning i aktien, bemærker Otto Friedrichsen.

I forbindelse med børsintroduktionen blev der solgt Nets-aktier for 150 kr. per styk, men på første handelsdag faldt aktien med 3,3 pct., mens den fredag nåede en hidtidig bundrekord på 137,10 kr.

- I takt med, at roen har lagt sig, begynder man måske i højere grad at kigge på fundamentale forhold og det langsigtede perspektiv mere end spekulationen om en kortsigtet gevinst i forbindelse med noteringen, vurderer Otto Friedrichsen.

B&O MED NYT UNDERSKUD

Bang & Olufsen afleverede tirsdag morgen regnskab for første kvartal af det forskudte regnskabsår 2016/17, hvor Struer-firmaet i perioden har øget omsætningen og reduceret underskuddet sammenlignet med samme kvartal året før.

Bundlinjen er dog fortsat blodrød og viser et tab på 67 mio. kr.

- Første kvartal tegner et billede af et udfordret B&O. Samlet set er salget lidt lavere end ventet, mens indtjeningen er præcis så udfordret, som jeg havde regnet med, siger senioranalytiker Morten Imsgard fra Sydbank til Ritzau Finans.

Bang & Olufsens aktie steg 1,4 pct. til 70,50 kr.

Uden for eliteindekset steg Dong Energy desuden 1,8 pct. til 278,90 kr., efter at den schweiziske storbank Credit Suisse indledte dækning af aktien med anbefalingen "outperform" og et kursmål på 310 kr.

Og blandt eliteaktierne genoptog svenske Handelsbanken analysedækning af Genmab med anbefalingen "reducer" og kursmålet 1176 kr. Genmab faldt 0,9 pct. til 1132 kr.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen