Berlingske Business

Aktier: Mærsk lyser op i faldende C20

A.P. Møller-Mærsk har lagt sig i spidsen af det danske C20 Cap-indeks efter nyheden om, at fire af rederikoncernens konkurrenter har planer om at danne en containeralliance, der blandt andet skal omfatte containertrafik mellem Asien og Europa.

Derudover er der fokus på Novozymes efter selskabets regnskab for første kvartal, og blandt sidepapirerne er Mols-Linien strøget til vejrs, efter at småaktionærerne i rederiet lykkedes med at stikke en kæp i hjulet for den planlagte afnotering af selskabet fra fondsbørsen 21. april.

C20 Cap-indekset ligger ved 11.30-tiden 0,4 pct. lavere i 1008,60 og følger dermed en lettere negativ stemning i resten af Europa, hvor blandt andet et tilbagefald for oliepriserne trækker ned, ligesom der kan spores noget usikkerhed op til torsdagens rentemøde i Den Europæiske Centralbank.

A.P. Møller-Mærsk-aktierne topper i eliteindekset efter nyheden om den nye containeralliance. De fire rederier i alliancen er CMA CGM, Cosco Container Lines, Evergreen og Orient Overseas, som foreløbig har indgået en hensigtserklæring.

Mærsk B ligger 1,7 pct. højere i 9390 kr. og ligger dermed til at stige for sjette dag i træk.

REGNSKAB FRA NOVOZYMES

Novozymes offentliggjorde før børsåbningen regnskabet for første kvartal, som bød på et nettoresultat på 745 mio. kr. mod analytikernes forventninger ifølge et estimat fra Ritzau Estimates om et resultat på 709 mio. kr. Som følge af valutakursudviklingen nedjusterer Novozymes forventningerne til væksten målt i danske kroner til 1-3 pct. mod tidligere 3-5 pct.

Aktieanalytiker Frank Hørning Andersen fra Jyske Bank omtaler generelt regnskabet i positive vendinger. Godt nok skuffede udviklingen i afdelingen Landbrug og Foder, men til gengæld er det gået lidt bedre for et par af de øvrige afdelinger, påpeger analytikeren

Han ser positive takter både i afdelingen Household Care, der på dansk blot bliver kaldt Vaskemidler, samt i Bioenergi.

- Household Care har været presset før, men der har været en stærk vækst i blandt andet Kina og Indien, og der har været øget efterspørgsel efter vaskemidler og højere kvalitet i USA. Det er alt sammen noget, vi godt kan lide, og det peger ud til den positive side, siger Frank Hørning Andersen.

- I Bioenergi går det knapt så ringe, som vi kunne have forventet. De formår at præstere lidt bedre i den division. Det er de to divisioner, der førhen har haft vanskelige kår. Nu er der nogle svagt positive tendenser at spore, siger han.

Aktien i Novozymes ligger uændret i 303,70 kr.

OPJUSTERING FRA GENMAB

Biotekselskabet Genmab får også opmærksomhed, efter at selskabet fra morgenstunden opjusterede forventningerne til 2016 på grund af et "robust" salg af kræftmidlet Darzalex. Selskabet venter nu, at nettoomsætningen i år vil lande i intervallet 925-975 mio. kr. Det er en stigning på 100 mio. kr. i forhold til de tidligere udmeldte resultatforventninger. Genmabs aktie falder 0,2 pct. til 965,50, efter at den tirsdag sætte kursrekord.

Investorerne har god appetit på Jyske Bank, der ved middagstid er steget 1,5 pct. til 284,20 kr., efter at analytikerne hos Danske Bank har hævet anbefalingen af aktien til "køb" fra "hold". Kursmålet på 320 kr. er fastholdt, viser data fra Bloomberg News.

Vestas-aktien ligger derimod 0,8 pct. lavere i 447,20 kr. på trods af, at Société Générale før børsåbningen hævede kursmålet for aktien til 470 kr. fra 430 kr. og fastholdt anbefalingen "hold". William Demant, der tirsdag satte kursrekord, falder dog mest i C20. Ved middagstid er høreapparatselskabets aktie nede med 1,9 pct. til 685 kr.

MOLS-LINIEN BLIVER FORELØBIG PÅ BØRSEN

Nasdaq OMX havde givet grønt lys til afnoteringen af Mols-Linien, men en gruppe småaktionærers klage over beslutningen til Erhvervsankenævnet har fået opsættende virkning. Erhvervsankenævnet har dog endnu ikke taget stilling til, om fondsbørsens beslutning er korrekt eller ej. Mols-Liniens aktie stiger 15 pct. til 73 kr.

Tirsdag kunne Bavian Nordic oplyse, at et fase 1-studie har vist, at en kombination af en Johnson & Johnson-vaccine og en Bavarian-booster mod ebola har effekt. Onsdag startede aktien med at stige, men hen på formiddagen vendte udviklingen, hvilket har sendt aktien 1,9 pct. ned i 265 kr.

Før børsåbningen fremlagde Ringkjøbing Landbobank regnskab for årets første kvartal. Banken kom pænt i gang med 2016, hvor gebyrindtægterne ganske vist gik tilbage, hvilket også smittede af på de nedre linjer i resultatopgørelsen.

Trods det lave renteniveau voksede nettorenteindtægterne dog en smule, mens nedskrivningerne fortsat er på skrump, og alt i alt indikerer det en sund portefølje. Selskabet fastholder desuden forventninger til 2016 om et basisresultat på 475-575 mio. kr. Bankaktien stiger 1,5 pct. til 1388 kr.

/

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen