Berlingske Business

Aktier: Mærsk falder, mens investorer gør klar til regnskaber

US-MARKETS-REACT-TO-ESCALATING-RHETORIC-BETWEEN-PRESIDENT-TRUMP-
Arkivfoto. De danske aktier har tabt en smule terræn ved middagstid tirsdag, hvor et mindre fokus på den politiske uro mellem USA og Nordkorea igen er med til at sende de europæiske aktiemarkeder op, mens investorerne herhjemme har vendt fokus mod de kommende dages regnskaber. Foto:

De danske aktier har tabt en smule terræn ved middagstid tirsdag, hvor et mindre fokus på den politiske uro mellem USA og Nordkorea igen er med til at sende de europæiske aktiemarkeder op, mens investorerne herhjemme har vendt fokus mod de kommende dages regnskaber.

De danske aktier har tabt en smule terræn ved middagstid tirsdag, hvor et mindre fokus på den politiske uro mellem USA og Nordkorea igen er med til at sende de europæiske aktiemarkeder op, mens investorerne herhjemme har vendt fokus mod de kommende dages regnskaber.

Mærsk-aktierne lagde sig i spidsen fra morgenstunden, hvor det danske eliteindeks, C20 Cap, steg omkring 0,4 pct. Ved middagstid sendes konglomeratets aktier omvendt ned, mens eliteindekset danser omkring nullet.

»Markedet starter fornuftigt ud, men det har mistet pusten lidt. Temaet er fortsat de geopolitiske spændinger, og vi fik en positiv reaktion i går. Det var det, vi kørte videre på fra morgenstunden, men markedet kan ikke helt holde momentum,« siger Martin Munk, senioraktierådgiver i Jyske Bank.

Smykkeselskabet Pandora kommer med regnskab for de første seks

Ifølge aktierådgiveren stjæler de kommende dages regnskaber fokus tirsdag, hvor flere investorer ser ud til at positionere sig frem mod regnskabstallenes offentliggørelse. Det kan blandt andet være årsagen til, at Mærsk-aktierne er gået fra plus til minus i løbet af formiddagen.

»Mærsk startede pænt op, og nu ryger den ned. Det, tror jeg, handler om spændingen omkring regnskabet i morgen, og at der lige er nogle finjusteringer af porteføljerne,« siger Martin Munk.

A.P. Møller-Mærsks B-aktie falder 0,4 pct. til 13.170 kr. tirsdag middag.

I den anden ende af spektret finder man tirsdag aktierne i Lundbeck og Novozymes, der stiger henholdsvis 1,6 pct. til 373,8 kr. og 1,4 pct. til 294,90 kr.

Pandora indtager bundplaceringen i C20 Cap, men det er der en god grund til. Smykkeaktien handles ikke længere inklusive retten til et udbytte på 9 kr., hvilket forklarer en del af kursfaldet på 14,5 kr., eller 2,2 pct., til 645,50 kr.

Ingeniørkoncernen FLSmidth har også placeret sig blandt bundaktierne med et fald på 0,9 pct. til 362,8 kr., og ifølge Jyske Banks senioraktierådgiver har aktien været ramt af en negativ stemning siden regnskabsfremlæggelsen i sidste uge, mens en række konkurrentregnskaber ikke har formået at gøre stemningen mere positiv.

US-MARKETS-REACT-TO-ESCALATING-RHETORIC-BETWEEN-PRESIDENT-TRUMP-

Topdanmark og William Demant er blandt de andre større danske aktier, der også er i søgelyset tirsdag.

Forsikringsselskabet, der ligger lige uden for C20, kommer med regnskab omkring middagstid. Koncernens seneste prognose for 2017 varsler et overskud - ud fra en såkaldt modelmæssig resultatprognose - på 1100-1200 mio. kr. i 2017.

Forventningerne til Topdanmarks combined ratio - det vil sige den procentandel af præmierne, som udbetales i erstatningeller går til udgifter - lyder på omkring 89. Klokken 11.30 stiger aktien 0,9 pct. til 220,10 kr.

William Demant var på banen med et regnskab mandag morgen, der ikke faldt i god jord trods en opjustering, og aktien faldt 3,2 pct. til 161,10 kr. i mandagens handel. Aktien står til fortsat opmærksomhed fra børshusene, der opdaterer deres syn på høreapparatselskabet.

Foreløbigt har den amerikanske investeringsbank JP Morgan sænket sit kursmål til 171 kr. fra 177 kr. Anbefalingen af William Demant-aktien er uændret "neutral". Også Kepler Cheuvreux har reageret med en sænket anbefaling til "hold" fra »køb« og et skåret kursmål til 170 kr. fra 183 kr., viser data fra Bloomberg.

Herbalife

Det har hidtil givet anledning til endnu mere udsalg, da William Demant falder yderligere 2,2 pct. til 157,60 kr.

Tirsdagen byder desuden på regnskaber fra Tivoli og Hvidbjerg Bank, mens der kommer større navne i spil onsdag.

Ud over Mærsk skal også C20-aktierne Carlsberg og Coloplast vise tal for udviklingen i seneste kvartal, mens også en række mindre aktier som Spar Nord, Torm, NNIT og ALK-Abelló ventes på banen i morgentimerne. Tirsdag er derfor sidste dag at positionere sig i de værdipapirer forud for regnskabsaflæggelserne.

Tirsdag eftermiddag offentliggøres desuden en række amerikanske nøgletal, og særligt udviklingen i detailsalget vil tiltrække sig opmærksomhed blandt makroøkonomerne, fortæller Martin Munk.

»Det er privatforbruget, der for alvor skal skubbe til USA's økonomi. Det er der meget fokus på, og det vil godt kunne flytte aktiemarkedet, hvis der kommer en afvigelse i forhold til det forventede på godt og ondt. Det er et vigtigt nøgletal,« siger han.

Tirsdag: 25BUSAnders-Dam-112805.jpg

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen