Berlingske Business

Aktier: Lundbeck vejede tungest i faldende C20

De danske eliteaktier går ind i årets første efterårsmåned med et lille fald på kontoen. Mens Nordea og Danske Bank hev i retningen af en positiv lukning, vandt Lundbeck og Genmab i bunden af indekset onsdagens tovtrækkeri. C20 Cap lukkede således med et fald på 0,2 pct. til 1037,14 kr.

Lundbeck-aktien sluttede august af med et fald på 2,8 pct. til 266,60 kr. efter en negativ anbefaling fra Deutsche Bank, der sænker anbefalingen af aktien til "hold" fra "køb".

- Det er med til at sende den nedad. Det er også udlandet, der sælger pænt ud af den i dag, og det tror jeg er et udtryk for, at den er blevet nedjusteret, siger chefhandler i Danske Bank Mads Zink.

Genmab-aktien drattede med 2,7 pct. til 1066 kr. uden særlige nyheder, der kunne forklare kursfaldet.

Nordea og Danske Bank var til gengæld i grøn gænge. Øverst lå Nordea med en stigning på 3,1 pct. til 65,25 kr.

De europæiske bankaktier er generelt inde i en god stime og var onsdag på vej mod den bedste månedlige præstation siden februar 2015 ifølge Bloomberg News.

BANKER HJULPET AF RENTESNAK

Stigningerne har taget fart, efter at investorerne er begyndt at tale om, at en amerikansk rentestigning inden udgangen af 2016 kan være mulig. Om det bliver tilfældet, vil fredagens amerikanske beskæftigelsesrapport formentlig kunne komme med tegn på, mener Mads Zink.

- Overordnet afventer markedet fredagens amerikanske nøgletal, der vil indikere, om vi er tættere på en rentestigning eller ej. Generelt har finansaktierne haft det godt i Europa hele ugen, og det har de også i dag. Det er selvfølgelig det, der trækker de skandinaviske finansaktier med op, siger Mads Zink.

- Det er blandt andet udsigterne til en stigende rente, der trækker finansaktierne op, tilføjer chefhandleren, der mener, at det er nogenlunde tilfældigt, at det er Nordea, der har mest medvind blandt bankaktierne herhjemme.

Danske Bank steg med 1,8 pct. til 195,80 kr., mens Jyske Bank faldt en anelse tilbage og landede 0,03 pct. lavere i 320,30 kr.

William Demant-aktien sneg sig op blandt de mest stigende aktier med et løft på 1,6 kr. til 139,40 kr. Ifølge Mads Zink kan stigningen forklares med konkurrenten Widex' regnskab tirsdag. Widex meldte om en pæn vækst, og det tyder godt for sektoren, mener Mads Zink.

A.P. Møller-Mærsk-aktierne var til gengæld blandt de faldende aktier. Analytikerne hos Citigroup har sænket anbefalingen af B-aktien til "neutral" fra tidligere "køb". Kursmålet er fortsat 10.000 kr., skriver Reuters. B-aktien faldt 0,3 pct. til 9975 kr.

Der var også fald til Vestas-aktien, der er den aktie, der klarede sig bedst igennem regnskabsmåneden med en samlet stigning på godt 19 pct. Men onsdag faldt aktien med 0,6 pct. til 553,50 kr.

REGNSKABER UDEN FOR C20

Blandt sidepapirerne var der regnskab fra blandt andet Scandinavian Tobacco Group, der fortalte om negativ organisk vækst i andet kvartal. Omsætningen faldt en smule, mens bundlinjen holdt skindet på næsen og akkurat steg.

Aktien faldt 2,3 pct. til 111,30 kr.

Neurosearch faldt ligeledes 2,3 pct. til 2,59 kr. efter sit regnskab for årets første halvår. Her fastholder selskabet efter et halvårsunderskud forventningerne til hele året. Prognosen for 2016 lyder fortsat på et resultat af primær drift på minus 4-6 mio. kr., efter at perioden bød på et driftsunderskud på 1,4 mio. kr. I samme periode sidste år havde selskabet et driftsunderskud på 3,0 mio. kr.

Dansk Industri Invest har offentliggjort et underskud i første halvår på 12,3 mio. kr. Aktien faldt 8,8 pct. til 1,43 kr. Det var dagens største fald på fondsbørsen.

Entreprenørvirksomheden Arkil meldte om tilbagegang både på top- og bundlinje. Selskabet fik i andet kvartal et underskud på 5,2 mio. kr. efter skat. I samme periode for et år siden meldte selskabet om et overskud på 29,6 mio. kr. Aktien faldt 0,1 pct. til 899 kr.

Der var også regnskaber fra Fast Ejendom og SBS, og det fik aktierne til at henholdsvis at lande fladt på 87 kr. og stige 1,9 pct. til 21,90 kr.

/ritzau/FINANS

Rikke Marie Dahl +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

 

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen